M

Mary-Kate a Ashley Olsen slaví 37. narozeniny

Ikonická dvojčata s velkýma očima a roztomilou tváří se na televizních obrazovkách začala objevovat, když jim bylo pouhých šest měsíců. Tehdy obě ztvárnily postavu Michelle Tanner v legendárním sitcomu Full House. Tato role je vyšvihla do hereckých výšin a v průběhu let se objevily v mnoha, většinou sestersky laděných snímcích. Nakonec se ale Olsenky rozhodly dát hereckému světu sbohem a vrhnout se do světa módy, kde se jim daří dodnes.

O módu začaly Mary-Kate a Ashley Olsenovi projevovat zájem už jako malé holky. Od dětství z nich byly televizní hvězdy a měly slušnou fanouškovskou základnu. Jejich řada oblečení pro děti a mladé dívky se už před lety prodávala v obchodních řetězcích Walmart, dvojčata ale prorazila i s vlastními knihami nebo nábytkem.

S herectvím se rozhodly Mary-Kate a Ashley Olsenovi skončit v roce 2004, když jim bylo osmnáct let. Tehdy se spolu naposledy objevily ve snímku Jeden den v New Yorku. O dva roky později založily módní značku The Row. Mary-Kate je známá tím, že dává přednost oversized kouskům a důmyslnému vrstvení, jež dává vzniknout netradičním originálním outfitům. Oproti své sestře byla značně odvážnější, co se týče módních kreací. Americký deník The New York Times dokonce Mary-Kate prohlásil za módní ikonu. „Díky ní vypadají štíhlé dívky ve volném oblečení cool,“ řekla v roce 2005 stylistka Karen Berenson. Sestry byly také jedny z hlavních průkopnic boho chic stylu.

Logománii vstup zakázán

Značka The Row se rychle stala průkopnicí na poli minimalistické luxusní módy, z níž velká loga rozhodně nezáří.  V roce 2007 sestry založily ještě podznačku s názvem Elizabeth and James, která nabízela cenově dostupnější módu a byla zaměřena na mladší lidi, ovšem takový úspěch jako The Row nesklidila, a to i přes astronomické ceny premiérového brandu. V roce 2012 a následně i 2015 značka zvítězila v kategorii Designer of the Year, kterou každoročně vyhlašuje CFDA neboli Council of Fashion Designers of America.

A jaký je další klíč k jejich úspěchu? Olsenky je téměř nemožné spatřit na veřejnosti nebo na společenských akcích. A když už je paparazzi zachytí, většinou v jejich klasickém oversized oblečení, které nijak nezvýrazňuje jejich postavu – prezentují tedy i nadále svůj signature styl, kvůli kterém jsou na moodboardech nespočtu žen. Jak ve svých designech, tak i v soukromí se zkrátka drží toho, že minimalismus a komfort jsou na prvním místě.

This slideshow requires JavaScript.

Autor: Anna Čmuchálková, Zdroj: Archiv

CategoriesNezařazené