5

5 módních trendů, které si užít ještě letos v létě

Přepadají vás úzkosti, že léto už je v podstatě z poloviny pryč? Zapomeňte na chmurné podzimní myšlenky a oddejte se přetrvávajícím horkým dnům naplno! Tahle pětice hravých trendů vám letní mood udrží ještě hodně dlouho.

 

Outfit: Summer Suit

 

Trend stylových kostýmků přinesl do našich šatníků pocit větší moci už před pár lety díky ultimátním designům novodobých power suits. Oversize business variace obleků se nyní v létě dočkaly podoby saka s minisukní i šortkami s puky. V horkých měsících patří mezi nejvíce trendy tóny kostýmků jemné pastelové tóny v odstínech zelené, modré, ale i šedé. Inspirovat se můžete u značek Eudon Choi, Stella McCartney nebo Rejina Pyo.

 

Doplněk: Party Bag

 

Flitry všech tónů, barevné kamínky, metalické tóny zlaté, stříbrné i bronzové. Must-have doplňkem letošního léta se bezesporu staly malé party kabelky, které svou pozorností obstarají v podstatě celý outfit. Vybírat si můžete z levnějších značek, ale i u módních velikánů, jako jsou značky Paco Rabanne, Jil Sander, Valentino, Hermès nebo Victoria Beckham. Vedle nešlápnete ani s kousky ze Zary.

Barva: Barbie Pink

 

Loni dominoval sytě fuchsiový odstín hot pink přehlídkovému molu se zimní kolekcí 2022/2023 Valentino, z nějž se outfity přesunuly takřka na každý red carpet event, který poté následoval. Módní návrháři však pro letošní léto predikovali spíše jiné barevné trendy, třeba překvapivou summer black. Snímek Barbie, který je aktuálně k vidění v kinech, však dosáhl ještě před uvedením takového vlivu, že doslova všechny tóny růžové jsou v ulicích jasně rozpoznatelné jako absolutní jako hot barva léta 2023.

 

Střih: Low-Rise

 

Noční můra trendů z přelomu milénia je oficiálně zpátky ve velkém. Bokovky, ať už na džínách, sukních, šortkách nebo kostýmkách, se objevily na přehlídkových molech značek jako Givenchy, Stella McCartney, Zimmermann, Proenza Schouler nebo Nensi Dojaka. Aktuálnější podoba trendu je sice decentnější, i tak se však stále jedná o módní prvek, který sluší málokomu. Sázka na bokovky je tak otázkou vkusu i soudnosti zároveň.

 

Autor: Lenka Komrsková, Zdroj: Archiv

CategoriesNezařazené