L

Lokální móda: Jak vypadá letní kolekce Jany Mikešové?

Designérka Jana Pešatová Mikešová představuje pod vlastní značkou MIK – JANA MIKEŠOVÁ novou letní kolekci oblečení. V té opět najdeme principy, které jsou pro značku typické již několik sezón. Zároveň ale přináší zcela nové svěží kousky.

 

Kolekce No.17 pro nadcházející léto je inspirovaná všemi smyslovými prožitky, které k němu neodmyslitelně patří. Speciálně se pak designérka zaměřila na chuť. Největší zaujetí našla v ovoci. Zejména pak v citrusech. Ty ji zaujaly především svojí šťavnatostí, vrstvami, které ukrývají pod svými slupkami a také různými tvary a velikostmi. Toto uvažování designérky lze nejvíce spatřit u kabelky Mandarin bag. Jana Pešatová Mikešová v rámci letní kolekce vůbec poprvé vytvořila kromě oblečení a doplňků i kabelku. Jedná se o skutečně výjimečný kousek. Kabelky budou vyrobeny v limitovaném počtu. Do prodeje se jich dostane pouze deset.

 

Kolekce nabízí několik různorodých looků a doplňků jejichž kombinací můžete vytvořit nespočet kreativních outfitů. Jako obvykle designérka vychází z předchozích kolekcí. Doplňuje tak svou nekonečnou ucelenou řadu kousků o nové střihy a siluety. Pro jednotlivé oblečení jsou typické detaily řasení, rafinovaných skladů a vázání. Ty jsou signifikantním prvkem, který kolekci odlišuje od předešlých a zároveň spojuje všechny aktuální kousky mezi sebou.
Co se týče materiálu pro letošní rok zvolila Jana jako hlavní materiál 100% len pocházející z Evropské unie.

Typická atmosféra letního dne zalitého zářícím světlem sluncem, které pomalu zapadá za obzor a mění se v podmanivé syté podvečerní barvy. Živelná energie proudící žilami ženy toužící po životě tady a teď. Rozevláté vlasy ve větru, hloubavé pohledy na hladinu moře a uvolněné večery, kdy se realita mění v sen. I v těchto prchlivých okamžicích stejně jako ve svých vzpomínkách na léto v Itálii hledala designérka Jana Pešatová Mikešová inspiraci pro aktuální letní kolekci. Z těchto momentů pak vychází i barvenost kolekce, kde se potkávají odstíny jako Nude, Sand Beige, Rose, Orange, Chocolate Brown nebo Milk White.

 

Všechny modely z kolekce jsou vzdušné, pohodlné a rafinované. Must-have kouskem se stala lněná ručně háčkovaná vesta Alessia. Ta je vyrobená ze 100% lněné příze a skvěle se hodí jak na plavky, tak i na košili. Dokonale bude ladit i s kalhotami Ella . Outfit na pláž i do města vyřešen. Kreativitě se meze nekladou!

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené