R

Rolls-Royce představil super limitovaný Droptail s hodinkami Audemars Piguet

Custom vozy automobilky Rolls-Royce jsou vždy pojízdným uměleckým dílem. Nový model Droptail má v sobě i nositelné hodinky a bílé zlato. 

 

Nový vůz je výsledkem čtyřleté spolupráce s vysoce vybranou skupinou vizionářských zákazníků, a poprvé v současné éře značky představuje Droptail moderní interpretaci karoserie typu roadster. Droptail, definovaný svým intimním a útulným interiérem, oslavuje romantiku dvoumístných vozů. Celkem budou vyrobeny pouze čtyři vozy, z nichž každý bude jedinečným vyjádřením charakteru svého majitele.

 

Droptail je jedinečný ve svých proporcích: nízký a asertivní postoj, útulný a obklopující prostor kabiny a vyrovnaný, napnutý povrch podtrhují jeho zaměření na řidiče. Profil je definován „krycí plachtou“ – ostrými, hranatými tvary, které se zvedají za dveřmi a mírně se stáčejí dovnitř, což podtrhuje fakt, že se jedná o výhradně dvoumístný vůz. Krásná zadní část paluby, která je umístěna za cestujícími, plní aerodynamickou funkci a vytváří přítlak pro zlepšení stability při jízdě vysokou rychlostí.

 

Z roadsteru na kupé

 

Pro Droptail se designéři odvážili představit novou interpretaci nejcennější ikonografie značky: masku chladiče tvaru Pantheonu a hrdě umístěný emblém značky. Lamely masky chladiče jsou „zalomené“ směrem k horní části masky, aby poprvé pro Rolls-Royce vytvořily převis „chrámové římsy“. Aby bylo zajištěno, že monolitické povrchy Droptailu jsou nepřerušené, je logo značky Rolls-Royce soustředěno do elegantního monogramu s dvojitým „R“ z nerezové oceli.

 

Odnímatelná pevná střecha byla navržena tak, aby modelu Droptail propůjčila dva velmi odlišné charaktery: bez střechy je to lehký otevřený roadster; s instalovanou střechou zase impozantní a dramaticky vyhlížející kupé. Součástí střechy je elektrochromické sklo, které prostřednictvím tlačítka mění množství světla pronikajícího do interiéru.

 

Droptail oslavuje intimitu dvoumístného roadsteru s útulným interiérem, hýčkajícím a chránícím cestující svojí vysokou linií a nízkou polohou sedadel. Jeho vnitřní apartmá slouží jako ideální místo pro vysoce zakázkové dřevařské řemeslo. Nejvýraznějším povrchem je zakřivený panel – rozměrný, nepřerušovaný kus dřeva, který obepíná řidiče a spolujezdce.

Interiér je definován minimalismem a analogovou citlivostí – viditelná jsou pouze tři hlavní tlačítka, ale všechny obvyklé funkce zůstávají.  Divadelní konzolová loketní opěrka elegantně skrývá mezi oběma sedadly ovládací kotouč infotainmentu – stiskem tlačítka se deska pohybuje směrem vpřed a vzad, což umožňuje snadný přístup k ovladači informačního a zábavního systému.

 

La Rose Noire

 

Značka Rolls-Royce představuje první individuální zakázkový model Droptail – Rolls-Royce Droptail La Rose Noire: temné, odvážné a dramatické mistrovské dílo karosářské výroby, objednané mezinárodní rodinou s mimořádným citem pro umělecké ztvárnění. Droptail La Rose Noire je inspirován romantickou povahou cestování ve dvou a půvabem růže Black Baccara, kterou miluje matka rodiny zadavatelů.

 

Tmavá barva granátového jablka jeho okvětních lístků se zdá být téměř černá, ale v přímém světle se na tmavém povrchu objevuje červený perleťový třpyt. Tyto dvě barvy tvoří základní barevnou paletu modelu Droptail La Rose Noire. Povrch karoserie je vytvořen ve svůdném, lesklém červeném tónu s hlubokým černým podkladem s názvem „True Love“, který napodobuje nekonečně se měnící barvu růže Black Baccara – jedná se o výsledek více než 150 nátěrů.

 

Dřevěný povrch je pokryt jedinečným tmavým odstínem nazvaným Hydroshade. Jeho předností je kvalita povrchové úpravy, která byla vyvinuta speciálně pro tento projekt. Barva „True Love“ je jemně ručně nanášena jako akcent na zadní straně zalomených lamel masky tvaru Pantheonu. Nápadná kola z lehkých slitin jsou lakována tmavým lakem „Mystery“: stejně jako samotná květina se barva zdálky jeví jako černá, ale sluneční světlo odhaluje třpytivé tmavě červené podtóny.

 

Nové detaily

 

Odnímatelná pevná střecha modelu Droptail La Rose Noire byla navržena ve zcela jedinečném tvaru: její nízký profil je dále umocněn delším sklonem, který podtrhuje její zdravě sebevědomý, okouzlující charakter. Poprvé pro Rolls-Royce je název vozu jemně viditelný, neboť je vyrytý na odlitku pečlivě zasazeném do okraje střechy.

 

Interiér modelu Droptail La Rose Noir je vybaven nejkomplexnějším parketovým provedením, jaké kdy Rolls-Royce vytvořil. Abstraktní ztvárnění padajících okvětních lístků růží je vytvořeno pomocí více než 1 600 kusů dýhy černého platanu, z nichž každý je řezán, broušen a umístěn ručně. Pozadí tvoří celkem 1 070 symetrických prvků, vyrobených ze dřeva s různými přírodními vzory. Přesně 533 asymetricky umístěných kusů je ručně malovaných červenou barvou, která představuje okvětní lístky růží. Vývoj laku použitého k vytvoření červených elementů trval více než rok a zajišťuje, aby barva časem nevybledla.

 

Vzor přechází do uměleckého díla na zadní palubě a objevuje se také na bocích zakázkové truhly na šampaňské, která obsahuje lahve z jednoho z klientových oblíbených vinařských podniků ve Francii. Motiv růží pokračuje na čalounění sedadel, které kombinuje tmavě červenou kůži „Mystery“ a světle červenou kůži „True Love“, z nichž každá je zakončena jemným měděným třpytem, evokujícím perleťovou texturu okvětních lístků růží Black Baccara.

 

Přístrojová deska obsahuje zabudované hodinky Audemars Piguet, speciálně objednané klientem. Jsou navrženy tak, aby byly vyjímatelné, takže je lze také nosit. Ukážou se vždy po stisknutí tlačítka, a to prostřednictvím speciálně navrženého mechanismu elektrického ovládání, zatímco měkké kožené pouzdro, uložené ve dveřích, obsahuje řemínek. Po vyjmutí hodinek je otvor v přístrojové desce vyplněn elegantní mincí z bílého zlata s vyrytou růží.

 

Připravila: Lenka Komrsková, Zdroj: Rolls-Royce

CategoriesNezařazené