R

Restaurace Augustine láká na luxusní brunch i sezónní menu

Objevte jedinečné chutě restaurace Augustine ležící na poklidném nádvoří bývalého augustiniánského kláštera, která představuje harmonické sloučení sedmi set let staré historie a moderního stylu. Restaurace patří pod stejnojmenný luxusní pražský hotel v srdci Malé Strany. Na co se můžete nechat nalákat?

 

V teplejším ročním období si hosté mohou užít pohoštění klidné venkovní atmosféry s výhledem do zahrady s legendárními slunečními hodinami. Augustine tak nabízí prostor ke gourmet odpočinku v autentickém prostředí historické Prahy se zázemím ideálním pro pracovní schůzky i romantické večeře. Koncept restaurace je označen jako kreativní fine dining, proto se hosté mohou těšit na jedinečné kombinace chutí, které byly sestaveny s citem pro detail.

Šéfkuchař Jan Horák strávil většinu svého života v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Působil například v zahraničních michelinských restauracích, jako je Restaurant Jordnær v Kodani (2*), Restaurant Cracco v Miláně (1*), či Hotel Adlon Kempinski Berlin (2*). Talentovaný chef žil několik let i ve švýcarském Zürichu, kde vařil v luxusní restauraci a hotelu Park Hyatt. Pod stejnou hotelovou společností působil téměř dva roky jako sous chef v Abu Dhabi. Ačkoliv je cestování a poznávání nových kultur Janovou velkou vášní, vrátil se nakonec do své rodné vlasti, aby své bohaté zkušenosti uplatnil právě v restauraci hotelu Augustine. „V kuchyni vždy myslím na detaily, a také na to, jak se neustále zlepšovat. Když si dáte za cíl i drobné detaily, odráží se to opravdu ve všem,“ popisuje zapáleně Horák.

 

Brunch o’clock!

Restaurace Augustine je vyhlášena svými bohatými nedělními brunchi s neomezenou konzumací prosecca alebo champaňského. Šéfkuchař a jeho tým pro tuto příležitost připravili širokou škálu nejen sezónních specialit – nechybí totiž ani středomořské plody a bohatý výběr masa a sýrů od místních českých farmářů. Sytou gastronomickou selekci uzavírají delikátní dezerty. Vše si navíc můžete vychutnat v klidné atmosféře terasy za doprovodu živé klavírní hudby.

 

Nezapomeňte okusit také obědové menu, které se perfektně hodí k pracovním schůzkám. Večerní menu je zase sestaveno pro jednotlivé roční období a podle dostupnosti sezónních ingrediencí. Velký důraz je přitom kladen na výběr kvalitních surovin pocházejících z lokálních farem nebo od prověřených dodavatelů, které si šéfkuchař vybírá s velkou pečlivostí sám. Komplexní menu je doplněno výběrem kvalitních vín.

 

V letních měsících lze využít sezení na terase či v zahradě se slunečními hodinami a součástí konceptu restaurace je také úchvatný historický The Refectory Bar, jehož strop je zdoben barokní freskou vyobrazující čtyři archanděly a symbol augustiniánského řádu, jímž je planoucí srdce. Andělské koktejly vás nadchnou svojí svěží chutí a elegantní prezentací a milovníci piva určitě ocení Stvatotomášske pivo původně vyráběné augustiniánskymi mnichy už od roku 1352. Augustine je navíc jediné místo na světe, kde můžete toto lahodné pivo ochutnat. Více informací najdete na webu restaurace Augustine.

This slideshow requires JavaScript.

www.augustine-restaurant.cz

www.instagram.com/augustine_restaurant

CategoriesNezařazené