V

V Praze došlo k vyloupení ateliéru Chronoshop

Pražské rodinné hodinářství bylo během minulé noci vykradeno. Zloději způsobili škodu v hodnotě několika milionů korun. 

 

V noci na 11. listopadu došlo k vyloupení rodinného hodinářství Chronoshop v ulici Na Dělostřílnách v rezidenční části Prahy 6. Pachatelé do objektu vnikli kolem druhé hodiny ranní a během pár minut způsobili škodu přesahující dva miliony korun.

 

„Zloději si odnesli hodinky německé niché značky Mühle Glashütte, švýcarské značky Squele, dražší kusy japonského brandu Seiko, ale především kusy ze sekundárního prodeje, na který se naše hodinářství tradičně specializuje. V tomto segmentu jsme přišli o svěřené hodinky značek Panerai, Tudor, Omega, Grand Seiko a dalších,“ vypočítává majitel Chronoshopu Jakub Sivek, který hodinářství vede spolu se svým nejstarším synem Mikulášem.

 

Podle jeho slov šli pachatelé na jistotu, protože secondhandové hodinky jsou na černém trhu prakticky nedohledatelné. „Jde zjevně o dobře promyšlenou akci, měli jsme již naskladněné zboží na vánoční sezonu a nyní jsme o jeho velkou část přišli. Je to pro nás zásadní zásah,“ dodává Sivek s tím, že pojišťovna Chronoshopu zřejmě nepomůže, jelikož pojistka kryje pouze zboží uložené v trezoru, což nebyl případ odcizených hodinek – k těm se pachatelé dostali rozbitím skleněných vitrín ve vnitřních prostorech hodinářství.

 

CategoriesNezařazené