H

High-endová getaway: Vyrazte na plavbu, kterou pozvedne stylová ponorka

Stále více lidí hledá nekonvenční způsoby, jak prozkoumat krásy podmořského světa. Společnost Scenic, jež poskytuje říční a oceánské plavby po celém světě, odpověděla na tuto touhu inovativní ponorkou Triton 660/9 AVA, která přináší zcela nový zážitek z exotických i arktických oblastí.

 

Zapomeňte na klasické ponorky s malými stísněnými prostory. Triton 660/9 AVA má eliptický tvar s akrylovým trupem, který dává vzniknout prostornému interiéru, jenž zajišťuje maximální pohodlí pro hosty. A právě díky tomuto designu si hosté mohou vychutnat podmořský svět z první ruky díky ultimátnímu panoramatickému výhledu.

Při vstupu na palubu z velké stabilní zadní paluby se navíc hosté nemusejí trápit úzkými otvory. Triton 660/9 AVA má předimenzovaný vchod, který umožňuje snadný vstup a dokonce je vybaven výsuvným zábradlím pro dodatečnou podporu. Kůží potažená křesla v kajutě pak nabízí ideální místo k odpočinku po ponoru.

 

Dokonalé panorama

 

Nejdůležitější je však samotný zážitek pod mořskou hladinou. Když se Triton 660/9 AVA ponoří, akrylový tlakový trup se efekně zázračně ztratí, což vytváří pocit nekonečného prostoru a spojení s mořským prostředím jako nikdy předtím. Pilot až s osmi hosty na palubě může komfortně sedět v centru ponorky a díky 360stupňovému výhledu mají všichni dokonalý přehled o okolním prostředí.

 

Triton 660/9 AVA je také ohleduplný k životnímu prostředí. S nulovými emisemi a speciálním systémem na čištění CO2 minimalizuje svůj dopad na mořský ekosystém a pohybuje se zcela bez hluku. Navíc díky své modulární konstrukci může být rychle překonfigurován na různé zážitky, jako jsou koktejlové večery s mixology, podmořské svatby nebo dokonce i pokerové turnaje.

 

A bezpečnost? Triton 660/9 AVA nijak neztrácí na spolehlivosti. Po podrobném nezávislém posouzení byla ponorka oceněna nejvyšším možným hodnocením v kategorii Autonomous Submersible a splňuje všechny přísné standardy pro bezpečnost. Troufnete si?

 

Text: Erika Nová, Foto: Archiv

CategoriesNezařazené