Waldorf Astoria Seychelles Platte Island představuje gurmánské zážitky v podání Mukhammeda Gaviho, který stojí za kulinářsky vyhlášenou soil-to-soul restaurací Moulin. Gavi v resortu působí od jeho letošního otevření a do gastronomické nabídky vnesl bohaté mezinárodní zkušenosti osvojené během svého letitého působení na Maledivách, ve Spojených arabských emirátech a Kataru.
S rozmanitým repertoárem, který sahá od italské kuchyně přes přípravu mořských plodů i rostlinných specialit až po molekulární gastronomii, dokáže Gavi sestavit pro hosty k obědu i večeři opravdu inovativní menu.
Plant-based umění
Koncept restaurace Moulin ztělesňuje přesvědčení, že jídlo je lék, který má transformativní účinky na zdraví a pohodu. Gaviho tým používá čerstvé produkty z vlastní zahrady a do každého jídla vkládá nutriční moudrost. Tento farm-to-table přístup začíná v zahradě resortu s názvem Farmacy za restaurací a pokračuje u stolu skrze výživu těla i duše.
Mezi highlighty menu s přímočarými názvy pokrmů se řadí například „Zahradní sklizeň“, která oslavuje bohatství zahrady Farmacy s divokými listy salátů, kořeny a klíčky v pikantním pomerančovém kombuchovém dresinku. Z hlavních jídel je to „Zelí a ryba“, které kombinuje skromné zelí s černým jablkem, kimči a celerovým pyré, zakončené provzdušněnou cibulovou pěnou. „Houby a hovězí maso“ nabízí jedinečnou obměnu klasického párování s uzeným portobellem, houbovým kompotem, bohatým consommé a nakládanými houbami shimeji.
Na závěr si milovníci dezertů mohou pochutnat na „Tropickém ovoci“, které obsahuje jemný kokosový sponge spojený s ananasovým chutney a mangovým maracujovým gelem, zatímco zajímavé „Černé jablko“ představuje fermentované černé jablečné kousky na jemné drobence. Pod Gaviho vedením je Moulin důkazem harmonie tradice a inovace a nabízí hostům jedinečnou cestu za chutí a zdravím na pozadí seychelského ráje.