Four Seasons Hotel Prague se zapojuje do celosvětové iniciativy Four Seasons podporující laskavost a dobré skutky v rámci Světového dne laskavosti, letos nesoucí název Food at the Heart. Šéfcukrář hotelu Giovanni Marco Carandino se svým týmem pro tuto příležitost navrhl speciální dort s názvem EMBRACE neboli Objetí. Výtěžek z prodeje tohoto speciálního dortu poputuje Nadaci Terezy Maxové dětem na podporu matek s dětmi ve vybraných azylových domech.
Kde se lahodnost setkává s dobrým skutkem
Dort Embrace, který je oslavou laskavosti, soudržnosti a radosti pomáhat ostatním, bude k zakoupení od 13. listopadu až do konce roku v restauraci CottoCrudo hotelu Four Seasons.
„Máme radost, že můžeme pozvat naše hotelové i místní hosty, aby se k nám připojili a přispěli na dobrou věc prostřednictvím zakoupení této delikatesy,“ říká šéfcukrář Giovanni Marco Carandino. „Tím, že si náš dort zakoupí pro sebe či své blízké, tak přímo podpoří ty, kteří naši společnou pomoc a podporu potřebují nejvíce – děti v azylových domech.“
Dort Embrace, neboli česky Objetí, je lehký mousse dort z mléčné čokolády a skořice. Při přípravě receptu byl šéfcukrář Carandino inspirován nadcházející vánoční atmosférou a lokálními surovinami. Použil místní chutě a aroma, jako je skořice – tradiční ingredience v českém vánočním cukroví – a hrušky od místních pěstitelů. Dort je doplněn sicilskými pomeranči, jejichž sklizeň právě probíhá a které mu dodávají jemnou, výraznou chuť, a nabízí tak dokonalou kombinaci sladkosti i kyselosti. Krémový karamel a bohatá čokoládová pěna přinášejí vyvážený kontrast k výraznému citrusovému krému a ve spojení s jemným kakaovým piškotem vytvářejí skutečně harmonický zážitek.
Dort Embrace je vhodný pro 6 osob a lze jej objednat přímo v restauraci CottoCrudo za 990 Kč,
s časovým předstihem minimálně 6 hodin. Pro více informací nebo pro objednání prosím volejte +420 221 426 880.
Four Seasons for Good
„Laskavost je základní lidskou hodnotou a nejlépe se sdílí právě při jídle. Ve Four Seasons Hotel Prague jsme nadšení, že se můžeme připojit k celosvětové akci Food at the Heart a přispět tak na dobrou věc. Výtěžek z prodeje našich speciálních dortů Embrace jsme se rozhodli věnovat Nadaci Terezy Maxové dětem, protože laskavost by obzvlášť měla mířit k těm nejzranitelnějším mezi námi,“ doplňuje Helmut Roessler, ředitel Food and Beverages Four Seasons Hotel Prague.
Four Seasons se zaměřuje na pozitivní dopad na životní prostředí a společnost. Své aktivity řídí programem Four Seasons for Good, jehož cílem je zachovat a obnovit půvab míst, v nichž působí, a zanechat pozitivní stopu v daných komunitách. V souladu s tímto smýšlením iniciuje řadu akcí, například loňský World Kindness Day, jenž vynesl více než 350 000 dolarů ve prospěch 50 charitativních organizací po celém světě. Na tento úspěch navazuje letošní program Food at the Heart, postavený na dortu Embrace, jehož prodej pomůže těm, kteří to potřebují.
„Výtěžek z prodeje dortů Embrace využijeme na zajištění vitamínů ve formě čerstvého ovoce pro děti v několika azylových domech, s nimiž dlouhodobě spolupracujeme. Azylové domy v České republice pomáhají matkám s dětmi v těžké životní situaci a potraviny zde zajišťují převážně z potravinových bank. V jejich nabídce však často chybí čerstvé ovoce, které děti tolik potřebují. Zejména zimní období je pro děti náročné na imunitu, a proto jsme se rozhodli výtěžek věnovat právě na nákup čerstvého ovoce obsahujícího klíčové vitamíny,“ dodává Terezie Sverdlinová, ředitelka Nadace Terezy Maxové dětem.