T

Top 3 gourmet novinky pro dokonalou oslavu Silvestra

Chystáte se na bujaré oslavy konce roku, který byl pro mnohé velkou výzvou? Jsme o krok napřed a máme pro vás tipy nejen na gourmet část večera, ale i na to, jak se druhý den zbavit kocoviny.

Věnečky s irským dotekem

 

Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává nadále věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert – věneček. Ten nabízí v mini verzi a několika různých sladkých i slaných příchutích, jejichž řady pravidelně rozšiřuje o sezonní limitované edice. Pro letošní zimu připravil Roman Janeček ve spolupráci se značkou Baileys věnečky s příchutí tohoto oblíbeného irského likéru. Pod korpusem barvy královské modři se tak ukrývá krém z Baileys Chocolate, v němž se likér snoubí s pravou belgickou čokoládou.

 

Cheers!

 

Šampaňský dům Laurent-Perrier představil právě včas na svátky své Cuvée Héritage, jež si zakládá na kombinaci těch nejvybranějších rezervních vín. Jedná se o směs několika výjimečných ročníků odrůd Chardonnay a Pinot Noir z těch nejlepších míst v Champagne a ušlechtilý výsledek se vyznačuje svěžestí, elegantní chutí a komplexností. Ve vůni se projevují tóny citrusů, bílých broskví a pražených mandlí, v chuti pak převládá bílé ovoce, citrusová kůra a květový med.

 

Jak se cítit „phobulous“ po Silvestru?

 

Asijský fine dining Taro se ze Smíchova stěhuje do nové lokality. Původní prostor však bratři Ta nechtěli opustit, a tak zde vznikl jejich už čtvrtý podnik, Pho 100. Jak vyplývá z názvu, nové bistro se na zavedené adrese zaměřuje na pho. Pokrm, který se stal zřejmě nejvýraznějším zástupcem vietnamské kuchyně v Evropě, zde připravují podle vlastní receptury. Jejím základem jsou domácí rýžové nudle a celou noc tažený hovězí vývar. Místní pho si můžete dát s hovězím či kuřecím masem nebo ve vegetariánské verzi. Nabídku doplňuje pokrm zvaný pho tron a smažené pečivo quay, bez kterého – jak záhy zjistíte – už nebudete chtít žít.

CategoriesNezařazené