Oceňovaná kreativní kuchyně Levitate se přestěhovala a nově otevírá svůj jedinečný prostor na prestižní adrese na Vinohradské ulici na pražských Vinohradech. Prostor je rozložendo čtyř výškových úrovní s cílem ještě více umocnit nevšední zážitek z gastronomie, která vychází ze základů moderní severské kuchyně, kde se zdůrazňuje vždy plné využití lokálních surovin.
„Staré prostory už našim představám a ambicím nevyhovovaly. Chtěli jsme gastronomický zážitek doslova propojit s prostorem. Proto to, že hosté už nebudou po celou dobu své návštěvy sedět na jednom místě, pro nás bylo klíčové,“ vysvětluje Christian Chu.
„Když vstoupíte do Levitate, vstupujete do světa, kde každé jídlo, každý detail a každá část prostoru slouží k tomu, aby vám poskytla jedinečný gastronomický zážitek. Levitate není pouze o jídle. Je to galerie, kde se kreativní gastronomie propojuje s uměním a zážitky,“ doplňuje ho Miroslav Šole, kreativní manažer Levitate. I to dokonale podtrhuje nová adresa pražských Vinohrad se svým geniem loci.
Tři podlaží pro 24 hostů
Nový prostor Levitate je navržen na míru unikátním zážitkům, které tento originální gastro projekt nabízí. Rozkládá se na 350 metrech čtverečních a jeho tři podzemní podlaží jsou rozdělené do čtyř výškových úrovní, z nichž každá nabízí svoji autentickou atmosféru.
„První úroveň patří Zen Zahradě, která představuje pět elementů, na kterých
závisí naše celková spokojenost. Jsou to kov, voda, dřevo, oheň a zem. Každý z těchto elementů má specifické vlastnosti a vzájemně na sebe působí. Zde se proto hosté poprvé seznámí s chutěmi Levitate, což je zážitek, kterému říkáme First Flavour Expression,“ popisuje Miroslav Šole.
Dále se hosté přesouvají na čtvrtou úroveň do Lounge, kde si mohou vychutnat aperitiv a amuse bouche. Tato část zážitku je doplněna ještě o návštěvu Boutique Hall, kde si hosté mohou vybrat z exkluzivních designových talířů a sklenic, na kterých jim budou servírovány hlavní chody v Main Dining Room na třetí úrovni. Po skončení hlavní části večera se hosté vydají na druhou úroveň do experimentálního Studia, kde budou svědky přípravy malých chodů pod vedením šéfkuchaře.
„I přes takto velkorysý prostor zůstává atmosféra velmi intimní. Rozhodli jsme se, že tu chceme v jeden moment přivítat maximálně 24 hostů,“ prozrazuje Christian Chu. Na zdech tu aktuálně můžete vidět také obrazy malířů Patrika Kriššáka a Karla Štědrého.
Sestavte si zážitek na míru
Levitate nabízí dva typy degustací – Mystery menu obsahující 18 chodů a Elite menu s 12 chody. K nim si mohou hosté vybrat dvě varianty vinného párování, a to Clasic nebo Premier. Je ale možné zvolit i nealkoholické párování, případně si užít vybrané lahve z exkluzivního vinného sklepa.
Každé menu je rozděleno do tří částí: aqua inspirovaná vodní říší, flóra vycházející z rostlinné říše a fauna, která zastupuje živočišnou říši. Pro hosty jsou připraveny také prémiové ingredience jako je japonské Wagyu z prefektury Miyazaki, černé lanýže nebo kaviár, které byly vybrány přímo šéfkuchařem.
Aby byl zážitek dokonalý a přiblížil se co nejvíce potřebám hosta, nabízí Levitate také tři možnosti servisu. První je Soukromí, ideální pro ty, kteří hledají tichý a ničím nerušený zážitek. Další variantou je Expedice, což je cesta mezi třemi prostory restaurace, která hostům navíc umožňuje vychutnat si rozdílné atmosféry prostředí, které podtrhují kulinářské zážitky.
„Filozofií Levitate je propojit gastronomický zážitek s uměním, kde se každý chod stává součástí příběhu, který je pro každého hosta jedinečný. Díky spojení umění, gastronomie a kreativnímu přístupu k surovinám, prostoru a celkové atmosféře je Levitate místem, kde se nezapomenutelné zážitky stávají skutečností,“ uzavírá Miroslav Šole.
Vařit můžete i vy
Ti, kdo si přišli pro ještě hlubší prožitek, mohou zažít Expedici i se zákulisím, která umožňuje hostům stát se na chvilku součástí týmu Levitate a zažít přípravu jídla a fungování gastronomického světa.
Levitate se jako jediná restaurace v České republice pyšní prestižním zařazením mezi Creative Cuisine by Michelin. V letošním roce také získala tři čepice od francouzského gastroprůvodce Gault&Millau.