Kartell, italský výrobce nábytku, slaví 70 let od svého založení a při příležitosti tohoto výročí představil inovativní židli Matrix.

Židle Matrix je vyrobena díky nové a vysoce sofistikované technologii vstřikování, jež je triumfem současného inženýrství. Matrix navrhl japonský designér Tokujin Yoshioka, který pro svůj cíl využil zkušenosti společnosti Kartell v oblasti výroby plastů. Ty jsou výsledkem letitých investic do technologického výzkumu a průmyslové výroby. „Rozhodl jsem se vytvořit víc než jen vnější vzhled židle, rozhodl jsem se co nejvíce přiblížit samotné její struktuře,“ dodává Yoshioka.

Komplexní tvarované sedadlo Matrix je stejně jako většina výrobků značky Kartell k dispozici v několika barevných provedeních a s více typy podnoží včetně houpacího křesla. Výroba židle vyžaduje výjimečně složitou formu, která slouží k vytvoření jemného sedadla prostřednictvím mřížky z překrývajících a křížících se vrstev průhledného nebo barveného polykarbonátu. Yoshioka se zaměřil na to, aby jeho konstrukce zredukovala sedadlo na základní trojrozměrnou strukturu a propůjčila jí maximálně odlehčený design.

Kartell

CategoriesNezařazené