V

V zahraničí jako doma

Ten, kdo má v cizině oblíbené místo, už nejspíš uvažoval o tom, že by si tam pořídil dům nebo byt, ať už k pobytu, či jako investici.

Jiné třeba osloví některá z námi vybraných destinací.

Florida – pro nadšené golfisty

Vzrušující hru na rozsáhlých greenech, svěží přírodu a výlety za slunečným počasím, zatímco v České republice řádí zima, skýtá západní pobřeží Floridy mezi městy Naples a Tampa. O koupi nemovitosti zrovna tam by měl uvažovat každý, kdo si chce v naprostém komfortu užívat „chuť pravé Ameriky“, ať už tu plánuje pobývat celoročně, anebo jen ve vybrané měsíce. Společnost Amtrade Realty International je specialistou právě na tuto destinaci. V roce 2008 ji založil podnikatel Tom Smola a o výhodách koupě bytu či domu v této lokalitě říká: „Pro investici do nemovitostí na Floridě existují dva důvody. Zaprvé je to jeden z nejvyspělejších amerických států a zadruhé je to stát s nejnižšími daněmi.“ Další výhodou této destinace je i fakt, že americký realitní trh je dlouhodobě stabilní. Nádherný pobyt na Floridě zaručí například luxusní resorty River Strand Golf & Country Club a Lakewood National v Bradentonu nebo Treviso Bay a Bonita Springs v Naples. Kromě zprostředkování samotné koupě může realitní kancelář zajistit kontrolu, údržbu a pronájem nemovitosti nebo další služby v oblasti účetního, daňového a imigračního poradenství. Po odečtení všech nákladů je při dobrém managementu výnos z nemovitosti na Floridě i deset procent ročně.

www.amtrade-realty.com

Rakousko a Švýcarsko – pro vášnivé lyžaře

Brázdění prašanu na těch nejlepších sjezdovkách v zimě i příjemné procházky po zelených alpských loukách na jaře si lze užít jak v Rakousku, tak i Švýcarsku. Zbystřit by měli hlavně ti, kdo by chtěli v těchto zemích strávit pouze část roku a po zbylé měsíce nemají problém zakoupenou nemovitost pronajímat. V obou lokalitách je totiž pobyt regulován a každý z nabízených domů či bytů může majitel užívat jen po předem danou dobu, třeba půl roku. Po zbylý čas musí nemovitost poskytnout k pronájmu.

Veškeré služby spojené s prodejem vybraného bytu či domu za klienty vyřeší realitní firma Rellox, která existuje už od roku 2004 a zaměřuje se především na tyto oblíbené destinace. Majitel společnosti Jan Rejcha o těchto lokalitách říká: „Rakousko je nejoblíbenější, protože je cenově výhodné a snadno dostupné. Koupě nemovitosti ve Švýcarsku je komplikovanější a časově náročnější, ale jsou klienti, kteří na tuto zemi nedají dopustit.“ Krásnými místy pro zimní radovánky tak mohou být apartmány Obergurgl v Rakousku i švýcarský chalet Grindelwald. Výnos z pronájmu nemovitosti v Rakousku se ročně pohybuje okolo čtyř procent, ve Švýcarsku okolo dvou, a to po odečtení všech výloh spojených s provozem.

www.rellox.cz

Kapverdské ostrovy – pro plážové pohodáře

Africké ostrovy Kapverdy jsou v současnosti nově objevovanou realitní destinací s obrovským potenciálem, a to díky postupně rostoucímu cestovnímu ruchu i ekonomii. Rád zde pobyde každý, kdo miluje bělostné pláže, tropické podnebí a šplouchání vln. Za příznivé ceny si lze na exotickém ostrově, který je od Česka vzdálen necelých sedm hodin přímého letu, pořídit místo k relaxaci, jež se dobře zhodnotí v případě, že se majitel svou nemovitost rozhodne alespoň po část roku pronajímat turistům. Na zprostředkování prodejů v této lukrativní destinaci se specializuje Martin Pinl, jednatel společnosti Alexandria Real, jež se zrodila roku 2007. Výhodu nákupu nemovitosti na Kapverdách hodnotí následovně: „Lidé si uvědomují, že pořízení kvalitní rezidenční nemovitosti ve špičkové lokalitě u moře má svou hodnotu a z dlouhodobého hlediska se jim vyplatí.“ Ke koupi mohou lákat třeba vily či apartmány právě vznikajícího pětihvězdičkového resortu White Sands Hotel & Spa na ostrově Boa Vista, který bude dokončen v průběhu roku 2019, nebo Dunas Beach Resort & Spa na tamním ostrově Sal. Po odečtení veškerých vynaložených nákladů se roční výnos z pronájmu nemovitostí na Kapverdách pohybuje okolo sedmi procent.

www.alexandriareal.cz

 

CategoriesNezařazené