C

Chuť Alsaska ovládne Prahu

Šéfkuchař Jérôme Jaegle, majitel alsaské restaurace L’Alchémille, bude od 10. do 13. září vařit pro hosty restaurace V Zátiší.

Jérôme Jaegle je držitel mnoha kulinářských ocenění včetně cen z mezinárodní soutěže Prix Coulinaire International nebo bronzu z Bocuse d’Or Europe a jeho restaurace L’Alchémille ve francouzském Kaysersbergu byla roku 2018 oceněna michelinskou hvězdou.

This slideshow requires JavaScript.

Kulinářské umění Jérôma odráží jeho vášeň k vaření, kteoru získal díky rodině rodině pracující v masném a lahůdkářském odvětví i díky své hluboké lásce k přírodě. Šéfkuchař svou práci popisuje jako moderní alchymii, v níž se spájí kuchařský um a příroda, a proto i jeho restaurace L’Alchémille odkazuje na dávné doby, kdy alchymisté ve svých receptech využívali dnes už zapomenuté byliny a přísady. Kvalita surovin, často velmi neobvyklých, je pro Jérôma stěžejní, a tak vybírá suroviny výhradně od lokálních farmářů. Samotné vaření pak Jérôme vnímá jako způsob péče o mezilidské vztahy skrze sdílení a opravdovost.

Menu šéfkuchaře Jérôme Jaegle

Brambora / chléb / šťavel

Kaviár / okurka / rybíz / estragon

Pstruh / klobáska s česnekem / mrkev / libeček

Hřiby / máslo z lískového ořechu

Jehněčí / tuřín / med / pyl / chlorofyl

Švestka / tvaroh / med / máta

V Zátiší

CategoriesNezařazené