M

Muž, kterého zlákalo obuvnictví

Původně to vypadalo, že se Paul Andrew stane architektem. Nakonec mu ale učarovaly boty a dotáhl to až na kreativního ředitele značky Salvatore Ferragamo.

Paul Andrew sice vyrůstal na vesnici v britském hrabství Berkshire. Jeho otec se živil jako čalouník královské rodiny na hradě Windsor, a tak s ním Paul často cestoval do Londýna, kde ho nadchly luxusní čalounické látky i zručnost zdejších řemeslníků.

Nejdřív si jeho rodina myslela, že se stane architektem, protože byl doslova přitahován tvary, konstrukcemi a materiály používanými ve stavebnictví. Nakonec se ale mladý Paul rozhodl jinak a na vysoké škole začal studovat obuvnictví. Když v roce 1999 promoval, představil svou vůbec první kolekci na London’s Graduate Fashion Weeku. Ta zaujala módní guru Yasmin Sewell natolik, že ji celou koupila, a navíc nadějnému návrháři pomohla získat místo u Alexandera McQueena.

Pak Paul Andrew pracoval i u dalších známých značek, jakými jsou Calvin Klein, Donna Karan nebo Narciso Rodriguez, až se na jaře roku 2013 rozhodl uvést svou vlastní kolekci dámských bot. Tři roky poté představil pánskou kolekci, která si získala ohlasy kritiků i veřejnosti, stejně jako návrhář samotný, jenž byl označován za novou vycházející hvězdu obuvnického průmyslu. V témže roce dostal muž s citem pro perfektní tvary a siluety nabídku, která se neodmítá: místo hlavního návrháře dámské obuvi u značky Salvatore Ferragamo. Tam byl v roce 2017 jmenován kreativním ředitelem dámských ready-to-wear kolekcí a doplňků Salvatore Ferragamo. A letos se ve svých čtyřiceti letech stal kreativním ředitelem celé značky.

Salvatore Ferragamo

CategoriesNezařazené