Developerských projektů zasazených do přírody se k prodeji nabízí nepřeberně, ale jen některé z nich disponují venkovním prostorem sloužícím pro setkávání rezidentů.

Existují lidé, které neláká život v centru Prahy a raději by se usadili někde na okraji města, ale na sídlišti se jim bydlet nechce. Přesně na ně myslela developerská skupina T.E, jež v Praze 19 staví projekt Bleriot.

Ten si své nové obyvatele nezíská jen soukromým parkem o výměře 6 500 metrů čtverečních, v němž si lze odpočinout s přáteli, dětmi i sousedy, ale také samotnou architekturou. Návrh kbelského projektu, který by měl být dostavěn už na konci tohoto roku, zpracovalo architektonické studio Machar & Teichman, jež se drželo minimalistických linií ve světlých přírodních odstínech.

Bleriot bude sestávat z jednoho domu o pěti podlažích a dvou domů o čtyřech podlažích. Vybírat se dá ze 151 bytových jednotek o dispozicích 1 + kk až 4 + kk a výměrách 26 až 96 metrů čtverečních. Ke každé z jednotek bude samozřejmě patřit i balkon, dřevěná terasa anebo předzahrádka, k některým pak i sklep. Poslední patro nejvyšší budovy zaberou střešní apartmány s prostornými terasami a ani s parkováním u Bleriotu lidé nepocítí problém. Projekt v ulici Polaneckého bude totiž disponovat parkovacími místy pro více než 160 aut.

Ten, koho lákají výlety mimo Prahu, i ten, kdo chce investovat do rekreačních nemovitostí, by měl zbystřit právě teď. Naskytly se mu totiž hned dvě příležitosti velmi výhodné koupě některého z luxusních apartmánů či penthousů, jež mohou po určitou část roku sloužit jako druhý domov a tu další svému majiteli vydělat pěkné peníze z pronájmu.

This slideshow requires JavaScript.

Přesně takovým projektem je nově budovaný jihočeský luxusní rezidenční komplex MOLO Lipno Resort, situovaný na samotném břehu Lipna, který bude disponovat molem měřícím celých 150 metrů. To je určeno pro setkávání všech rezidentů a sdílení chvil pohody, ať už ve vyhřívaném jezerním bazénu pro členy MOLO Beach Clubu, anebo ve spa pětihvězdičkového hotelu, prestižní restauraci, baru, bistru či soukromém MOLO Beach Clubu. Apartmány, jež je možné zakoupit, mají dispozice 1 + kk až 5 + kk o výměrách od 49 do 240 metrů čtverečních. Standardní apartmány mají vlastní infrasauny, zatímco větší byty a penthousy disponují finskou saunou.

Obdobným, právě stavěným  projektem je i luxusní hotelový komplex Aldrov Apartments & Resort se 139 moderními apartmány v osmi horských chatách, jenž pomalu roste v Krkonoších na severu Česka. Zde jsou k mání apartmány od 1 + kk do 4 + kk o rozlohách od 37 do 119 metrů čtverečních. Ty jsou ke koupi už kompletně vybavené, včetně kuchyně, nábytku a vnitřního vybavení, s jedním podzemním stáním a sklepní kójí.

Architektura budov Aldrov Apartments & Resort vychází z krkonošských tradic, ať už je řeč o exteriéru, jenž elegantně doplňuje horské panoráma, anebo o interiéru, vybaveném masivními dřevěnými stoly a lavicemi. Zdejší obyvatelé si spolu budou moci užít čistou přírodní energii při „outdoor“ józe, v dětském lanovém parku anebo při jiných, ryze horských aktivitách.

T.EMOLO Lipno ResortCrescon