S letošním létem se Občanská plovárna opět probudila k životu.
Tyto nejstarší dochované poříční lázně na břehu Vltavy mezi Malou Stranou a Čechovým mostem plnily od poloviny 19. století úlohu pražského lida a během posledních porevolučních dekád měnily své zaměření na nejrůznější druhy zábavy.
Oblibě se zde těšilo několik restauračních zařízení, a to především díky své okouzlující poloze v centru města s výhledem na řeku a na Staré Město. Restauračního směru se drží i nový koncept Občanské plovárny a pod taktovkou dvou mladých českých kuchařů, Jana Mužátka mladšího a Filipa Hoška, zde vzniká zcela nová restaurace založená na kombinaci české a francouzské kuchyně. Oba tito kuchařští nadšenci vystudovali prestižní kulinářský institut Paula Bocuse v Lyonu a nabízejí zkušenosti z obou kuchyní.
Celá budova, včetně exteriéru a přilehlé zahradní restaurace, prošla nákladnou, avšak citlivou rekonstrukcí. Občanská plovárna nabízí několik vzájemně propojených částí, které se nesou v elegantním designovém duchu.
V předních částech budovy se nachází již zmiňovaná restaurace vedoucí až k prosklené středové části. Celek doplňuje unikátní eventový prostor v zadním křídle budovy. Právě svým umístěním a svou rozlohou patří Občanská plovárna mezi preferované lokality pro pořádání nejrůznějších akcí.
Občanská plovárna je neodmyslitelnou součástí Prahy, na kterou starší generace vzpomíná s nostalgií a mladá na ni zcela zapomněla. Vrátit plovárně zašlou slávu, navrátit jí původní lesk a navázat na historii tohoto výjimečného místa určeného pro odpočinek a gurmánské zážitky, je hlavním cílem i nového provozovatele.