Klasický koktejl Negroni, obsahující právě tento rudý mok, těší svou podmanivou hořkostí chuťové buňky ve všech zemích světa už celé století. 

Když si jednoho dne roku 1919 hrabě Camillo Negroni zašel do svého oblíbeného florentského podniku Caffè Casoni, dnes známého jako Caffè Roberto Cavalli, přál si, aby mu barman namíchal něco na způsob koktejlu Americano. Výslovně ale barmanovi řekl, aby namísto jednoho dílu sody použil gin.

Tak se zrodil dodnes velmi oblíbený aperitiv Negroni, tvořený jedním dílem ginu, jedním dílem sladkého vermutu a jedním dílem Campari. Kromě toho, namísto citronové kůry obvyklé u Americana, se Negroni zdobí kůrou z pomeranče, která ve sklenici až lascivně prosvítá skrze temně rubínovou masu smyslného nápoje. Při příležitosti významného jubilea vzniku Negroni probíhal koncem června po celé Velké Británii, od Londýna až po Edinburgh, týden plný bujarých oslav pod názvem N100.

Účastníci mohli okusit na sto různých verzí proslulého koktejlu a zhlédnout i krátký film, který byl natočen na počest stoleté existence Negroni. Oslavy, i když v menším měřítku, se samozřejmě nevyhnuly ani našim končinám, a tak se teď může hned několik vybraných barů pyšnit titulem Red Hand, v češtině známým jako „červená rukavice“.

Ocenění, které Campari uděluje jen těm nejlepším barmanům, se jim dostalo od ambasadora italské značky pro Českou republiku Milana Zaleše, vůbec prvního českého držitele prestižního titulu.

Ultra Premium Brands

CategoriesNezařazené