R

Rum od kubánských mistrů

Havana Club přináší v pořadí již čtvrtou edici ve své luxusní kolekci kubánských rumů Havana Club Tributo 2019.

V limitovaném počtu 2 500 lahví se tak tento rum stává exkluzivním kouskem, který by neměl chybět ve sbírce žádného znalce a omezený počet lahví se dostane do prodeje i u nás. Kolekce Havana Club Tributo je sérií ročních limitovaných edicí vyrobených z těch nejvzácnějších rumových rezerv Havana Club, které v sobě ukrývají rozmanitost a bohatou chuť toho nejlepšího, co kubánský rum může nabídnout. Limitka vzdává tradičnímu kubánskému umu a zaměřuje se na sofistikované blendování rumů. Při výrobě letošní edice se spojily tři generace mistrů: Don José Navarro, Asbel Morales a Salomé Aleman, první a jediná žena na pozici Maestro del Ron Cubano. Každý z nich si vybral vzácnou, extra stařenou bázi rumu.

Jednotlivé báze, včetně jedné, která zrála ve vzácných sudech po koňaku, byly zkombinovány a následně finálně blendovány s více než 25letým rumem z francouzských dubových sudů. Tributo 2019 je tak poctou vášni, znalostem a spolupráci mezi mistry kubánského rumu a odráží evoluci v řemesle výroby kubánského rumu během jednotlivých generací. Světle jantarová tekutina s měděnými odlesky vyniká bohatým a vyváženým aroma i chutí. Ve její vůni se mísí sladké tóny třtinové šťávy, melasy a sušeného ovoce s nádechem dubového dřeva. Na patře zanechává velmi jemnou chuť s nótami vanilky, které přecházejí do tónů sušeného ovoce a pražených mandlí. Sametový a kulatý závěr dokládá výjimečnost a komplexnost rumu získanou dlouhou dobou přirozeného zrání.

Láhev Havana Club Tributo 2019 je umístěna do luxusního dřevěného boxu bílé barvy s oranžovými prvky evokujícími podmanivou jantarovou barvu rumu. Hrdlo láhve a etiketu zdobí kubánské hvězdy odkazující na nezaměnitelný původ unikátního ultra prémiového rumu a etiketa každé láhve z celkového počtu 2 500 kusů je očíslována. Na vnitřní straně boxu jsou pak vyvedeny podpisy všech tří mistrů blenderů, jež se na výrobě rumu podíleli.

Prestige Selection

CategoriesNezařazené