E

Elegantní účes na firemní večírek i ples nemusíte přenechávat kadeřníkovi

Pokud se chystáte na společenskou událost, jistě byste neměli opomenout na vhodně upravené vlasy. Toto pravidlo platí jak pro ženy, tak také pro muže. Co se od vás očekává a jak vytvořit profi účes i doma?

Na každý větší večírek či ples byste se měli připravovat s dostatečným předstihem. Kosmetické úkony, barevní a střih vlasů nechte na odborníkovi, ovšem účes můžete vytvořit i sami během pár chvil. Bude to chtít šikovné ruce a trochu času, ale výsledek bude stát za to.

Muži

Pánové to mají v tomto ohledu podstatně snazší. Stačí jim hřeben, fén a malé množství stylingové pasty nebo jiného oblíbeného tvarovacího přípravku na vlasy. Vyhněte se stylu „rozcuchané kštice“, který na takové události nepatří. Pánský účes by měl být hladký a urovnaný. Pokud jsou vaše vlasy kudrnaté uhlaďte je za pomoci tvarovací pasty, vosku a hřebenu. Ti náročnější mohou po fénování použít žehličku na vlasy.

Ženy

Dámy budou potřebovat podstatně více času, přístrojů i přípravků. S předstihem (cca 1 den) si umyjte vlasy, naneste masku nebo oblíbený kondicionér, a po mytí vlasy důkladně vyfénujte. Nepoužívejte žádné přípravky na olejové bázi, protože poté by účes špatně držel. Zaměříme se na dva objemové a velmi jednoduché účesy – elegantní culík a drdol. Bude potřeba vlasový pudr a lak na vlasy. Použijte také gumičku, která odpovídá barvě vašich vlasů a dostatek pinetek. 

1.KROK

Nejprve bude nutné vlasy rozčesat a horní část vlasů u kořínků napudrovat a hřebenem mírně natupírovat tak, aby získala objem. Poté si vytvořte culík v horní polovině hlavy a vytáhněte z něj jeden krajní pramen, nejlépe zespoda. Culík prozatím neutahujte, protože nyní budete popotahovat pramínky z horní poloviny účesu tak, aby vrchní část hlavy dostala objem. 

2.KROK

Vždy, když jeden pramen mírně popotáhnete a dostanete do ideální polohy, nalakujte ho a takto pokračujte okolo celé hlavy, aby účes dostal objem a správně držel. Nyní je čas culík dotáhnout a pramen, který jste nechali mimo něj, obtočit okolo gumičky a zajistit pinetkou. Kulma na vlasy pak poslouží pro následnou úpravu culíku případně lze opět řešit žehličkou a zafixovat lakem. Zpředu můžete vytáhnout a nakulmovat pár pramínků.

 3.KROK

Téměř stejný postup bude mít i drdol. Nyní ovšem budete culík umisťovat níže, ve spodní polovině hlavy a sčešete do něj všechny vlasy. Po úpravě horní poloviny hlavy, která je identická jako u culíku, se zaměříte na drdol. Ten vytvořte stejně, jako to děláte běžně, ovšem jeho uchycení a natvarování si bude žádat několik pinetek. Postavte se k zrcadlům tak, abyste viděla, jak účes vypadá zezadu a drdol pečlivě uchycujte k hlavě pomocí pinetek. Teprve když je drdol řádně uchycen, tvarujte ho za pomocí laku. Stačí jemně popotáhnout pár pramenů.

 

CategoriesNezařazené