E

Elektromobil nebo šperk? Představujeme B.500 BY BVLGARI – “MAI TROPPO”

Nový B.500 je první plnohodnotný elektromobil automobilového koncernu FCA. A také originální „šperk“ z dílny Bvlgari. Připravte se, oslava italské kreativity právě začíná!

Když se spojí značka vysoké šperkařiny Bvlgari s automobilkou Fiat, výsledkem je stylové auto snů. Opravdový klenot a vůbec první elektromobil řady 500 ztělesňuje podstatu italské tvořivosti: nespoutanou fantazii zrozenou z nedocenitelné lokální tradice. Koncentrace luxusního interiérového designu, prémiových materiálů, výjimečných doplňků, drahokamy akcentovaných prvků a povrchové úpravy na zakázku, které vyzařují savoir-faire Bvlgari známé ze šperků i koženého zboží této značky, nemůže dostat jiné jméno než Mai troppo. Radost, zábava, hédonismus a čiré nadšení: pro toto báječné auto nikdy nemůže být nic „příliš mnoho“.

Ten pravý italský styl

Cinquecento a Bvlgari jsou každá ve vlastní doméně dvě ikony Itálie, italského obyvatelstva a kultury. Od padesátých let jsou synonymem bezstarostného života dolce vita, se životním stylem zahrnujícím módu, design a umění, ale i krásu v každodenním životě, bezkonkurenční vkus, fantazii i nenapodobitelnou chuť a radost ze života této země. Ve dvou slovech: italský styl. Právě tento společný koncept italské esence představuje hodnotu, kterou Bvlgari a Fiat mají společnou: bello e ben fatto (italsky „krásné a krásně udělané“) inspirativní síla přírody, její bohaté detaily a vzácné nuance a význam udržitelnosti, stejně jako filosofii návratu této krásy do světa, mezi lidi.

V barvě věčného města

B.500 BY BVLGARI Mai troppo, inspirovaný Římem, rodným městem Bvlgari, je kabriolet v barvách, které nejlépe odrážejí výjimečné světlo věčného města. Metalíza Imperial Saffron – odstín ikonický pro Bvlgari – se získává integrací speciálního zlatého prachu procesem používaným pro výrobu šperků Bvlgari ve Valenze. Konečným výsledkem je absolutní brilantnost, někde mezi barvou mramoru a ruin věčného města, oblohou při západu Slunce, které líbá římské paláce na sklonku říjnového odpoledne. To vše ve zlatém provedení, jak to umí pouze Bvlgari.

Odkazy Bvlgari v každém detailu

Motiv Parentesi, inspirován travertinovými křižovatkami římských silnic, se transformoval do přední mřížky motoru. Odkaz na kultovní osmicípou hvězdu Bvlgari najdeme na lesklých ráfcích kol, které se rozbíhají jako paprsky zlatého světla.

Palubní deska je potažena barevným hedvábím, ručně malovaným ikonickými motivy Bvlgari jako extravagantní akcent pro tuto značku typický, společně s výjimečným řemeslným zpracováním. V nápadném barevném kontrastu s exteriérem jsou sedadla potažena oktanovou kůží se stejnobarevnou výšivkou rezonující prvky z palubní desky a zlatým lemováním.

Nechybí ani pouzdro na šperky či klobouk

Mai troppo je vůz, který má charakter divy – je vybaven speciálním pouzdrem na šperky a krabicí na klobouky z bílé telecí kůže s barevným rámováním a s rukojetí Parentesi. Bvlgari používá vědomý přístup k výběru a aplikaci materiálů. Pouzdra na kabelky, tašky a kožené zboží tak získávají díky Bvlgari nový život.

Klíč ke štěstí a volat s diamanty

Klíč k vozu je sám o sobě nositelný šperk: jako starodávná mince evokující legendární kolekci Bvlgari Monete, zatímco prolamované boční panely hrdě hlásají logo značky. Vůz jako šperk hrdě nese název a logo B.500, jehož jádro má osmicípou hvězdu Bvlgari a je osazeno oslnivým diamantovým pavé, zatímco logo na diamanty posázeném volantu je zdobené velkolepou kombinací ametystů, citrínů a topazu – navíc ho lze z volantu vyjmout a nosit jako brož.

Vůz bude představen spolu s dalšími dvěma speciálními projekty zaměřenými na italskou kreativitu. Partnery projektu je vůz Fiat New 500, Armani – jako zástupce světa módy a Kartell jako přední značka v oblasti průmyslového designu. Tři jedinečná mistrovská díla budou vydražena v červenci 2020.

 

CategoriesNezařazené