V

Vše, co potřebujete do vaší chytré domácnosti

Hlasem ovládané spotřebiče, na dálku pracující sekačka na trávu nebo domácí kino do kapsy. To vše jsou vychytávky, o kterých se nám ještě před několika lety nesnilo a dnes je mnozí z nás už berou jako samozřejmost. Jaké jsou nejžhavější novinky v oblasti chytrých spotřebičů a doplňků do domácností? Můžou nám pouze pomáhat, anebo také škodit? Seznamte se s těmi nejžádanějšími na trhu.

Mezi nejznámější značky chytrých produktů patří značka Xiaomi, která je u nás zastoupena společností Witty Trade Viktora Hajíčka. Ten jí pomohl postavit pevný a silný základ, díky němuž se značka velmi rychle dostala do povědomí zákazníků a získala si tak jejich přízeň. A to napříč věkovými kategoriemi. Každý čtvrtý Čech má smartphone Xiaomi a každý druhý občan České republiky si zakoupil chytré hodinky nebo náramek této značky. Proto jsme se výkonného ředitele zeptali na pár otázek ohledně spotřebičů, které někdy mohou být i chytřejší než my sami.

Vámi zastupovaná značka Xiaomi je dnes nejkomplexnějším výrobcem chytré elektroniky. Jaké vychytávky z nich bychom si měli pořídit do svých domácností?

Zákazníkům nabízíme opravdu komplexní portfolio produktů. Já osobně je využívám ve svém osobním i pracovním životě. Během pracovních jednání se nám osvědčil například náš kompaktní Mi Smart projektor, který má neskutečně čistý zvuk a ostrý obraz. Díky tomu je naprosto ideálním zprostředkovatelem domácího kina. V každodenním rychlém tempu výkonného ředitele mě pak doprovází model telefonu Mi Note 10 Pro, který mě podrží dlouhou výdrží baterie. Všem bych také doporučil robotický vysavač s mopem, který udržuje domácnost čistou a reguluje usazování prachu.

Co si myslíte o riziku spojeném s chytrými spotřebiči, které jsou často napojené na wi-fi, a tak mohou být snadným terčem hackerů?

Soukromí v dnešní době je velice relativní pojem. Když se zamyslíme, jak jsou naše životy napojené na sociální sítě a co všechno jsme schopni skrz svá chytrá zařízení sdílet, je jasné, že je o nás někde ve světě nahromaděno opravdu spousty dat. V Xiaomi je však soukromí a bezpečnost našich uživatelů nejvyšší prioritou. Přísně dodržujeme zákony a předpisy na ochranu soukromí uživatelů v zemích a regionech, ve kterých působíme. Nehrozí tak žádné zneužití.

Kdybyste se měl zasnít a představit si naše domovy tak za 5-10 let, co podle vás bude přelomová technologická součást našich interiérů?

Budoucnost je v chytrých sítích 5G, které opět posunou technologie jedním velkým krokem dopředu. S tím také souvisí, že si své životy chytrými produkty zjednodušujeme a já sám musím říct, že mi to v mnoha ohledech pomáhá. Jsem milovníkem technologií a opravdu obdivuji, jak se rok od roku posouváme dál. Za mě je budoucnost právě ve smart řešeních, které nám celkově usnadní život a umožní více se věnovat jiným zájmovým činnostem.

Mezi vaše produkty patří také zabezpečovací systémy, koloběžky nebo chytrá varná konvice. Nejsou někdy tyto věci chytřejší než my sami? V čem nám můžou ulehčit život a co by byl ten hlavní důvod, který by nás přesvědčil si je pořídit?

Xiaomi nabízí bezkonkurenční produkty pro smart domácnosti. Na první dojem může působit, že jsou spotřebiče chytřejší než my, ale ony pouze převzaly část naší spoluúčasti na činnostech. Tím nám ulehčují život a my máme více času na rodinu a koníčky. Není to však jen o ušetření času, ale i o životním stylu a zdraví. Chytré hodinky vám hlídají tep a spánek a například čističky vzduchu v kombinaci s robotickým vysavačem vytváří zdravější prostředí.

Produkty

TELEFON MI NOTE 10 PRO 

Přivítejte mezi novými objekty touhy i tento mobilní telefon, který má první fotoaparát na světě s pěti objektivy a rozlišením 108 Mpx! Ty nejkvalitnější fotografie si užijete na zaobleném 3D displeji s úhlopříčkou 6,47‘, radost vám ale jistě udělá i výkonný procesor či vysokokapacitní baterie s velmi rychlým nabíjením.

PROJEKTOR Mi Smart Compact Projector 

Objevte mini full HD kino u vás doma! Díky tomuto projektoru si budete moci vychutnat 1920×1080 full HD rozlišení a také videa ve 4K. Je lehký, kompaktní a neuvěřitelně výkonný. Automaticky zaostřuje ihned po spuštění, čímž způsobuje přesný a čistý obraz plný výrazných detailů i barev. Od teď se u vás doma konají filmové večery!

 

KOLOBĚŽKA Mi Electric Scooter Pro 

Zavzpomínejte na dětství a užijte si nejen zábavu, ale i praktičnost pohybování se pomocí této minimalistické koloběžky. Je přímo stvořená k pohodlí, jelikož je dobře tvarovaná a snadno skládací. Funguje stejně jednoduše, jako vypadá. Navíc obnovuje a regeneruje energii. Dojezd je neuvěřitelných 45 kilometrů!

 

KONVICE Mi Smart Kettle 

Zažijte dokonalost ve sklenici vody. Na teplotě záleží! Aby vyniklo aroma a chuť černého čaje, je zapotřebí vroucí vody. Zelený čaj však chutná nejlépe při teplotě vody 80–90 °C. Chcete-li si dát vodu s medem, pamatujte na to, že příliš horká voda může zničit všechny živiny. Tato chytrá konvice všechny problémy s vaším oblíbeným nápojem od teď vyřeší zcela sama! Navíc dokáže udržovat stálou teplotu po dobu až 12 hodin při spotřebě energie jen 0,532 kW/h.

ČISTIČKA VZDUCHU Mi Air Purifier 3H 

Kdo by ve své ložnici nebo obýváku nechtěl mít čistý vzduch jako by právě otevřel okno někde v přírodě? Tato čistička vzduchu disponuje vzduchovým výkonem 380 m3/h, který udává velikost plochy, kterou je přístroj schopen vyčistit za jednu hodinu. Má dotykový OLED displej a je velká jako list papíru A4. Inteligentní hlasové ovládaní či vysoce přesný laser jsou samozřejmostí.

HODINKY Amazfit T-Rex Rock Black 

Odolnost a spolehlivost jsou v případě outdoorových hodinek mimořádně důležité. Hodinky Amazfit T-Rex splňují 12 vojenských standardů, což je důkazem jejich robustnosti a odolnosti vůči drsnému prostředí. Baterie vydrží až 20 dnů a voděodolné jsou až do 50 metrů. Hodinky jsou tak skrz naskrz tvrdým parťákem, na kterého se můžete vždy spolehnout.

ROBOTICKÝ VYSAVAČ Mi Robot Vacuum Mop P

Chytrý vysavač a mop v jednom je ideálním parťákem nejen pro vaši podlahu, ale i pro vás. LDS laser nové generace zajišťuje precizní plánování trasy, elektronicky ovládaná vodní nádrž zaručuje optimální dávkování vody a za ten nejdůkladnější úklid ručí sací výkon 2100 Pa. Od teď jíte pouze z podlahy.

 

CategoriesNezařazené