V

Venku jako doma s modulárním systémem Leva

V době, kdy čím dál více času trávíme ve virtuální realitě, uzavřeni v kancelářích či mezi čtyřmi stěnami svých domovů, je ve společnosti cítit sílící touha po otevřených prostorech, po pobytu v přírodě. Takže bylo přirozené, že si tohle zadání vzalo za své bílovické studio 519, oceněné tento rok třemi cenami Red Dot Award za design. 

Jeho designéři se už řadu let zabývají navrhováním projektů i produktů pro venkovní prostor, jako jsou zastřešení vlakových nebo autobusových nástupišť, inovativní protihlukové stěny z recyklovaných pneumatik, ale i kempingové autovestavby nebo kvalitní outdoorový nábytek pro život venku. 

Mnoho podob přesně takového života obslouží modulární systém Leva od značky Egoé. Produkty této české společnosti se staly synonymem pro autentický funkční design, který nestárne. Leva představuje otevřený, ale jasně definovaný prostor v exteriéru. Podobně jako bunkr z větví spojuje zdánlivě nespojitelné: pobyt venku a zároveň pocit intimity a útulnosti.

Leva je systém složený ze základních modulů kostek a příslušenství. Vše je do detailu promyšleno, proto je výsledná skládačka vysoce variabilní a nabízí nespočet funkcí.

Na soukromé zahradě nebo terase z ní můžeme vytvořit hernu pro děti, vybavenou lezoucí stěnou nebo černou tabulí. Vybavena zavěšenou „postelí“ slouží však i jako rodinná venkovní válenda. Všechny materiály použité při výrobě Levy, včetně textilií, jsou určené pro celoroční umístění venku, a tudíž vysoce odolné.

Leva také funguje jako pergola, kterou lze využít pro grilování a venkovní slavnosti. V tom případě oceníte například velmi stabilní vyklápěcí Leva stůl nebo květináče s vyřešeným odtokovým systémem. Čerstvé bylinky tak můžete mít při venkovním vaření doslova po ruce. Kombinací dvou nebo tří kostek Leva si můžete k základu dostavět třeba jídelnu. Doplněná stínící střechou poskytuje Leva za cenu slunečníku všechny jeho, výhody, a navíc ji nemusíte chránit před větrem.

Práce ze zahrady

Leva má mnoho využití i mimo soukromé zahrady. Výborně se osvědčuje jako venkovní kancelář. Firmy objevují výhody venkovních pracovních prostorů a začínají je stále častěji nabízet jako doplněk tradičních kanceláří uvnitř budov. Možnost změnit při práci prostředí a pobyt na čerstvém vzduchu zvyšují produktivitu i pocit spokojenosti. Vyklápěcí pracovní desky, předěly nejrůznějšího typu, stejně jako možnosti zastřešení a vybavení podlahami dělají z Levy systém, z něhož lze sestavit kancelář opravdu kdekoliv. Navíc nepřestáváme být designéry, a proto jsme schopní do Levy zapracovat nové prvky podle konkrétních požadavků.

Leva obslouží i atypické projekty. V rámci festivalu Landscape Ostrava 2019 se osvědčila jako výstavní prostor, během milánského Design Weeku jako vyhlídka do krajiny na Křivoklátě.

V dohledné době chystáme Levu – kino, Levu s lamelovou střechou nebo dřevěnými zástěnami, se stěnou z popínavých rostlin, s pískovištěm a mnoho dalšího.

 

CategoriesNezařazené