M

Maďarské tekuté zlato, do kterého investují královské rodiny

Voda se stává velmi cenným artiklem, který se dá přirovnat k drahým kovům – a v některých případech má nevyčíslitelnou hodnotou. Maďarsko patří mezi světové vodní velmoci, právě zde se objevila voda, která patří mezi ty nejkvalitnější na světě. 

Většina lidí nemá tušení, co vše voda skrývá, nebo jak kladně, případně negativně může dlouhodobě působit. Jak říká jedna moudrá kniha, co je důležité, je očím neviditelné. A přitom voda je tou nejdůležitější složkou v našem organismu a bez ní zkrátka život není.

Precizní čistota

Voda z unikátního a velmi malého, omezeného ložiska v Maďarsku se umí pochlubit celou řadou velmi vzácných parametrů, které jsou dnes již prakticky nevídané. Takto precizní vodu, která by splňovala takovou čistotu a tolik unikátních parametrů najednou, naleznete jen v množství tak malém, že se předpokládá pouze 0,06 procenta podobné kvality vody na celém světě. Většina lidí nemá vůbec tušení, co vše voda může obsahovat, nebo jak kladně, případně negativně může krátkodobě i dlouhodobě působit. Okem to jednoduše nespatříte.

Medicínské výzkumy a měření dokázaly, že i malé množství nečistot způsobuje poruchy v organismech zkoumaných zvířat. Z pohledu logiky nejde o nijak převratný objev a každý rozumný člověk to chápe. Stejně tak je nasnadě, že pokud se zanáší organismus látkami, které do něj nepatří, pravděpodobně mu to škodí. Čistota vody může být někdy velmi zákeřná. I na pohled průzračná a čistá voda, může obsahovat tisíce látek. Při nákupu potravin jsme zvyklí sledovat složení – a pokud se objeví jedna, dvě nebo více látek, které se nám nelíbí, odkládáme a nemáme zájem. Koupili byste si potravinu, u které by ve složení byly stopy chemických látkek, těžké kovy, dusičnany, nebo dokonce drogy a metabolity léků? Určitě ne. Ovšem přesně tyto látky obsahují běžné „kohoutkové“ vody. Některé z těchto látek navíc nelze převařit, tudíž v mnoha případech do našeho těla putují skrze kávy, čaje, polévky a běžný pitný režim.

Můžete namítnout, že tyto látky nepřesahují normy, ale pravda je taková, že normy se celkem často zvedají, a tudíž ztrácejí na své kontrolní hodnotě. Navíc, proč bychom měli mít ve své krvi ženské hormony, případně antikoncepční látky a další metabolity léků, které už z principu věci ve svém těle nechcete, protože tam nepatří. Stejně jako chemické látky, těžké kovy nebo třeba dusičnany, které jsou prokazatelně rakovinotvorné (v Česku jsou nyní normy na dusičnany v kohoutkové vodě stanovené na 50 mg/l, přičemž ještě nedávno byla tato norma desetkrát nižší!). Krev je tvořena z 83 procent z vody, tudíž můžeme předpokládat, že to, co obsahuje voda, kterou pijeme, nalezneme i ve své krvi. Prakticky celé tělo je tvořeno vodou a všechny metabolické procesy se odehrávají pomocí vody. Kvalita vody je tedy velmi důležitá a nelze ji jen tak něčím nahradit.

Vodu, která byla vytvořena samotnou přírodou po dobu milionů let, nenahradíte filtry ani jinými úpravami, je to prakticky nemožné – a dokonce u silných filtrů, můžeme hovořit o takzvané „destilované vodě“, kterou z dlouhodobého hlediska nemůžeme doporučovat pro běžné pití. Filtr vodu „důkladně“ vyčistí, ovšem neodstraní některé rozpuštěné chemické látky velmi malé struktury. Takto filtrovaná voda je zbavena i tělu potřebných a důležitých minerálních látek. Existují způsoby, jak tuto vodu obohacovat dodatečně syntetickými minerály, což my klasifikujeme jako zoufalý počin s ještě nesmyslnějším účinkem a dost pochybným výsledkem.

Ojetina vs. luxus

Zamyslete se, jak působí v těle voda, která obsahuje celou řadu špatných parametrů a kontaminantů, a jak voda mající opačné vlastnosti? Jako byste chtěli srovnávat starý, hodně ojetý, rezavý a cenově průměrný automobil s úplně novým, prémiovým, luxusním sportovním modelem, kterého výrobce na trh uvedl jen tisíc kusů. Ať si říká skeptik, co chce, tohle se nedá srovnávat ani náhodou, i když skeptik, ten by jistě řekl – já mám taky volant, kola, karoserii, motor a převodovku!

 

Přednosti vody ROYAL WATER

optimální poměr přírodních minerálů vhodný pro celodenní pitný režim  |  nízký obsah sodíku

| vyvěrá již v kojenecké kvalitě a čistotě | mírně zásadité pH 7,4 u minerální vody a dětské minerální vody

| zásadité pH 8,5 a pH 9,3 u ionizovaných verzí vody  |  nepřítomnost dusičnanů  |  žádná mikrobiologie

| obsahuje vzácnou kyselinu křemičitou  |  vynikjící COD index vody  |  BPA FREE balení

Tip redakce

Požádali jsme značku ROYAL WATER, aby vytvořila pro naše přátele lepší podmínky pro přístupnost této vody. Poskytla nám tedy slevu v hodnotě 15 procent při nákupu v e-shopu www.royalwater.cz, která by měla být kompenzací nákladů na dopravu až domů. Doprava je velmi nákladná, takže čím více balíků se objedná, tím levnější přepočet na dopravu se projeví.

Pokud budete mít dotazy, a případně si budete chtít o všem jednoduše popovídat a doptat se, neváhejte se obrátit přímo na Royal Water a jejich kontakt pro Českou republiku, který naleznete na jejich webu.

Kód: luxury

www.royalwater.cz

e-mail: distribuce@royalwater.cz

 

Odpovídá Jiří Vlk, executive director CZ, Royal Water

 

Proč vodě Royal Water říkáte maďarské tekuté zlato? 

Tato voda pochází ze 70 milionů let starého, velmi vzácného ložiska vody. Toto ložisko patří maďarskému státu, proto to označení. Jde jen o můj název, tedy neoficiální, ale mně se moc líbí. Doba, po kterou se tato voda tvořila v útrobách země, je opravdu úctyhodná. Po miliony let je v absolutní tmě a tichu. Z kvantového pohledu, paměti vody a frekvence je to neocenitelná záležitost a vše na povrchu se tomu stěží může vůbec přiblížit. Voda, která je nám k dispozici, si pamatuje a také prošla zcela jiným prostředím a hodnotami, jež ji ovlivňují po všech stránkách, většinou ale ne v tom dobrém slova smyslu.

Potvrzuje jedinečnost této vody nějaký certifikát?

Samozřejmě a hned několik, zdůraznil bych např. nepřítomnost dusičnanů, to prakticky žádná jiná přírodní voda neumí ukázat, běžně s takovou vodou již nepřicházíme do styku. Prestiž této vody může např. potvrdit i nedávno náročný audit a rozbor, který stál desítky tisíc korun, na jehož základě získala značka ROYAL certifikát Emirates Quality Mark. Zájem o tuto vodu mimo jiné projevily také královské rodiny.

A co balení vody?  

Voda na pitné režimy je balena do odlehčených stoprocentně recyklovatelných BPA FREE lahví belgické značky Resilux bez obsahu Bisphenolu-A. Splňuje i nejvyšší kritéria balení vod pro dětskou a dospělou populaci. Neuvolňuje škodlivé chemické látky jako nekvalitní plasty atd. Všechny testy o vodě i o BPA FREE balení najdete na našem webu.

 

Připravil  Jan Záhorský