Pražský hotel Marriott znovuotevřel The Artisan. Nová restaurace staví na regionálních surovinách, zero waste i otevřené kuchyni…
Marriott v polovině června znovuotevřel hostům dveře do své nové restaurace The Artisan, jejíž provoz byl původně zahájen už v průběhu letošního března. Koncept založený na poctivé kuchyni, surovinách od regionálních dodavatelů, čerstvosti, udržitelnosti a otevřenosti vybudoval šéfkuchař David Rejhon se svým týmem. Během letních měsíců se mohou hosté kromě týdenního menu těšit také na hostinu Sunday Roast – prázdninovou verzi oblíbených nedělních brunchů, která od června do srpna probíhá v restauraci pravidelně každou neděli.
The Artisan splňuje nejen požadavky na perfektní servis s vynikajícími pokrmy, ale současně nabízí sofistikované řešení pro udržitelný rozvoj, ať už v podobě maximálního využití surovin, vlastní výroby či výběru dodavatelů.
Vidět pod ruce šéfkuchaře
David Rejhon tak vytvořil koncept poctivé kuchyně, která kromě maximálního gastronomického zážitku současně redukuje plýtvání i uhlíkovou stopu. Díky otevřené kuchyni mají hosté navíc možnost sledovat vznik jejich jídla v reálném čase, přímo u kuchyňské desky v interakci s těmi nejpovolanějšími. Ti je provedou přípravou pokrmů od základních surovin, přes jejich úpravu až po finální prezentaci na stole.
Není nad poctivé suroviny
Volba lokálních farmářů a dodavatelů surovin odráží zejména sezónnost a kvalitu. „Naše dodavatele si pečlivě vybírám, často jde o dlouhodobou spolupráci s lidmi, které dobře znám a důvěřuji jim. Odebíráme převážně suroviny, které pochází z našeho regionu, což zaručuje čerstvost, rozmanitost a samozřejmě nenáročnost pro životní prostředí,“ popisuje své klíčové požadavky David Rejhon. Samotná restaurace si však v mnoha ohledech vystačí sama – jako jediná v České republice například provozuje profesionální kultivátor na pěstování klíčků, výhonků a vybraných bylinek.
Nová česká klasika
David Rejhon se při tvorbě menu nechal inspirovat tradičními chutěmi české kuchyně a to v takových formách a podobách, jak je hosté běžně neznají. Své pokrmy tak povýšil na neformální moderní gastronomický zážitek, který hostům přiblíží rozmanitost plodů české krajiny. To vše podtrhují chutě regionálních vín z rodinných vinařství.
Ačkoliv bude restaurace v plném provozu až po prázdninách, jedno z nejnovějších míst na pražské gastronomické mapě mohou zájemci navštívit už během léta, kdy kromě obědového menu probíhají také nedělní hostiny Sunday Roast.
The Artisan má ambici stát se ideálním místem pro pracovní obědy, neformální večeře, nedělní rodinný brunch i pořádání soukromých oslav, speciálních eventů či workshopů.