D

DesignVille přináší novou značku nábytku Million

DesignVille posílilo portfolio značek o novinku z Dánska – značku Million. Výrobce se sídlem v Kodani se hrdě hlásí k tradici skandinávského designu, kterou v souladu s myšlenkami funkcionalismu mísí s moderními vlivy Japonska, Francie a Ameriky. DesignVille je první, kdo značku uvádí na trh v Česku i na Slovensku.

Značku založili v roce 2015 Jens Kajus a Claus Jakobsen se záměrem tvořit precizně řemeslně zpracované ikonické kusy z vysoce kvalitních materiálů. Mezi značky DesignVille proto skvěle zapadne, jelikož dokonale souzní s jejich filosofií a přístupem k nábytku. Zakladatelé značky pojali celé portfolio Million jako ucelenou kolekci a kladou důraz na to, aby se jednotlivé kousky doplňovaly a fungovaly také s ostatními designovými ikonami napříč jinými značkami, jako jsou třeba Vitra nebo HAY. To napovídá, že nabídka Million nepřetéká obrovským množstvím produktů, svou pozornost tvůrci obrací vstříc kvalitě a detailu. Oblibě se těší především v Dánsku a Německu.

Na každém detailu záleží

„Značka souzní s myšlenkami skandinávské tradice, zároveň s ní pracuje v kontextu dalších vlivů a tím obohacuje celý sortiment DesignVille, který právě z tohoto důvodu prochází pečlivým výběrem. Na nábytku od Million je vidět důraz na funkci a precizní přístup do poslední chvíle výrobního procesu. Za povšimnutí stojí třeba spojení desky stolu u jedné ze stěžejních kolekcí Mies, která je mírně zapuštěná. Přesně takové detaily nás baví. Jsme proto rádi, že značku Million představujeme českým designovým nadšencům právě my,“ říká zakladatelka firmy Katka Horáková.

Kolekce Mies 

K funkcionalismu ve skandinávském pojetí se odvolává kolekce stolů a lavic Mies. Nese jméno architekta Ludwiga Miese van der Rohe a stejně tak i jeho precizní a přísný přístup k estetice a funkci nábytku. Stoly se vyrábí v různých výškách, velikostech i materiálových variacích. Zajímavým detailem jinak minimalistických stolů i lavic je částečně zapuštěná deska v rámu.

Lampy Voyage 

Francouzský vliv je patrný třeba z kolekce lamp Voyage. Přestože jsou zhotoveny z ručně zpracovaného hliníku, matný hedvábný lesk povrchu i zahnutý okraj jim dodává zdání keramiky. Svítidla jsou dostupná v několika tvarech i velikostech.

Věšáky Libertine 

Mezi produkty značky Million se řadí také věšák Libertine. Jeho stabilní konstrukce se dole opírá o zem a směrem vzhůru odklání od stěny. To z něj činí dokonale praktického pomocníka i zajímavou vizuální záležitost. Zejména pokud se jedná o celochromové provedení, které nápadně odkazuje k éře Bauhausu a nábytku s oblými kovovými prvky.

Lavice Arise 

Za pozornost stojí i lavice a stoličky Arise. Minimalistický design z masivního dubového dřeva zjemňují zaoblené hrany, dvě praktické úrovně dodávají lavicím variabilitu využití. Snadno je můžete použít jako kus na sezení nebo například odkládací plochu v chodbě.

Kompletní portfolio DesignVille k prohlédnutí na webu www.designville.cz

CategoriesNezařazené