K

Kam jít za kulturou? Do této nové galerie!

Nová galerie současného českého umění PragArtworks Gallery, která se v říjnu otevřela veřejnosti na adrese Praha 2 – Vinohradská 39, si klade za cíl prezentaci tvorby současných českých umělců a podporu mladých výtvarníků. Zároveň chce pořádat workshopy i diskusní večery věnované aktuální umělecké scéně a poskytovat konzultace v oblasti investic do umění pro soukromé i korporátní zájemce, ať už se nákupu umění věnují dlouhodobě nebo teprve začínají. 

Galerie, která se nachází v umělci oblíbené pražské části, byla otevřena na popud několika velmi úspěšných pop-up výstav, které PragArtworks Gallery realizovala v různých nekonvenčních a inovativních pražských prostorách, jakými je třeba Pankrác House, či pražská Palmovka.

Milovníci současného českého umění pozor

PragArtworks je vytvořena a svým posláním vedena pro investory i začínající sběratele, kteří se zajímají o autentickou českou výtvarnou scénu. „Otevření galerie je dalším krokem na naší cestě nabízet zájemcům další, možná i úplně nový pohled na současné české umění. Máme dlouhodobé vztahy s více než 60 předními výtvarníky a společně můžeme návštěvníkům, třeba i zájemcům z  laické veřejnosti, nabídnout skutečně autentický a unikátní zážitek z českého umění. Na rozdíl od západoevropského nebo čínského umění jsou totiž díla českých výtvarníků cenově dostupnější, čímž se galerie stává opravdu vzrušujícím i pro již zmíněné začínající investory a sběratele umění, “ říká Louise Beer, zakladatelka PragArtworks Gallery.

I pro začátečníky

Galerie nabízí také pestrý program, v němž jistě zaujme třeba akce „PragArtworks Salon Days“, komorní setkání s výtvarníky i besedy na téma současné české umění, investice do umění  a  rady pro začínající sběratele. O všech akcích PragArtworks Gallery nyní s předstihem informuje newsletter, který je zveřejňován na galerijním webu: pragartworks.com.

O PragArtworks

PragArtworks založila v roce 2017 Louise Beer, rodačka z Montrealu a sběratelka současného umění, s ideou prezentace tvorby současných českých umělců, jejichž práce velmi obdivuje a věří, že si zaslouží široké publikum. Cílem PragArtworks je spojovat zájemce o současné české umění, sběratelům pomáhat s výběrem uměleckých děl a přispívat k dalšímu rozvoji současné umělecké scény.

 

 

CategoriesNezařazené