J

JACQUEMUS přichází do Česka – exkluzivně v buticích Pařížská 17 a The Brands

Momentálně nejpopulárnější francouzská značka JACQUEMUS je nyní exkluzivně k dostání v České republice.

JACQUEMUS se tak stává další ikonou vedle značek Balenciaga, Balmain, Givenchy, Palm Angels, Saint Laurent, Tom Ford či Off-White, které jsou dostupné v dámském concept store Pařížská 17 a v men’s store The Brands. Oba butiky jsou již ikonickými fashion spots, které pravidelně přinášejí českému a slovenskému publiku nejnovější módní trendy z řad značek matadorů i nováčků na poli módy a mají portfolio nejluxusnějších značek.

Simon Porte Jacquemus je mladý módní návrhář, který svou značku představil v roce 2009 ve svých pouhých 19ti letech. Název JACQUEMUS odkazuje na rodné příjmení jeho zesnulé matky, které tímto gestem vzdal úctu. Ve svých kolekcích se Simon nechává inspirovat jeho rodnou Provence a středozemní oblastí obecně. Za posledních 10 let se značka JACQUEMUS i sám její zakladatel společně vyvíjí, a to díky vyprávění příběhů ve svých návrzích – kolekce se postupně stávají sofistikovanější a minimalističtější, jsou protknuty poezií a nestydí se za své emoce.

JACQUEMUS kolekce podzim/zima 2020

Je sexy – dámské modely obepínající křivky, krátké topy, zavinovací mikro-sukně a vysoké kozačky. Pánské modely jsou postavené na atraktivních kalhotách a praktickém vrstvení streetwearových kousků. To vše pak korunují oversized saka a široké kabáty. Hlavním tématem této kolekce je fakt, že se Simon Jacquemus rozhodl zpomalit a zklidnit tempo – své i svojí značky; znovu nalézt pevné základy a navrátit se ke kořenům. Zúžil proto i spektrum látek, ze kterých své modely šije a rozhodl se využívat pouze ty, jejichž výroba je z pohledu přírody šetrnější a udržitelnější. Díky jemnějším barvám a solidním střihům působí kolekce čistě a minimalisticky. Jednotlivé kousky přímo vybízejí k tomu, aby se s nadšením nosily – znovu a znovu.

Dámské i pánské produkty značky JACQUEMUS jsou k dostání v buticích Pařížská 17 (Pařížská 17, Praha 1) a The Brands (Široká 20, Praha 1), které patří do portfolia společnosti Luxury Brand Management.