E

Expobank rozšířila nabídku spolupracujících fintech partnerů o start-up Portu

Běžný účet NEO od Expobank CZ přichází s další zásadní technologickou inovací pro své klienty. Nabídka externích fintech partnerů dostupných prostřednictvím internetového bankovnictví Expobank CZ se rozšířila o tuzemský start-up Portu. Expobank CZ je českou bankou s 29letou tradicí na zdejším trhu.

Portu znamená on-line investiční platformu patřící do skupiny WOOD & Co., která je regulovaným obchodníkem s cennými papíry s licencí ČNB. Jde o službu on-line správy majetku (tzv. wealth či asset management) a příkladem inovace označované jako robo-advisory. Jedná se o kombinaci automatizované správy financí využívající počítačové algoritmy a investování do balancovaných portfolií na základě metodiky zpracované týmem portfolio manažerů ze skupiny WOOD & Co.

Investorem tady a teď

Funguje tak, že na základě on-line dotazníku je klientům vyhodnocen jejich investiční profil a následně jim je doporučeno vhodné portfolio odpovídající jejich investičnímu profilu, znalostem a zkušenostem i finančním cílům. Minimální vložená částka činí 1 000 Kč. Poplatek za službu dělá 1 % ročně z peněz pod správou. O portfolio se starají počítačové algoritmy, které každému klientovi na základě jeho rizikového profilu a dostupných informací vyberou to nejvhodnější rozložení jednotlivých instrumentů a následně hlídají celkovou rizikovost.

I bankovní účet může být atraktivní

S posilováním naší pozice v oblasti běžných účtů to myslíme opravdu vážně. Proto přicházíme s další technologickou inovací v podobě začlenění Portu do portfolia našich renomovaných fintech partnerů. Portu vhodným způsobem doplňuje další spolupracující společnosti, jejichž produkty a služby jsou pro naše klienty dostupné prostřednictvím internetového bankovnictví. Celkově tak ještě více zvyšujeme atraktivitu našeho běžného účtu NEO, jehož vedení je zdarma, lze ho založit kdykoliv a odkudkoliv on-line a s jeho kartou Mastercard jsou výběry ze kteréhokoliv bankomatu libovolné banky doma i v zahraničí zdarma, a to bez podmínek,“ uvedl Přemysl Valouch, ředitel oddělení Personálního bankovnictví Expobank CZ.

 

CategoriesNezařazené