H

Havana Club představuje nové sběratelské rumy

Havana Club, přední značka kubánského rumu jak na Kubě, tak po celém světě, přichází se dvěma novinkami v limitovaných edicích, které ocení všichni sběratelé a milovníci kubánské tradice výroby rumu. 

Exkluzivní výroční edice Havana Club Tributo 2020 je ztělesněním rozmanitosti a elegance a přináší ten nejvybranější chuťový zážitek, který je výsledkem odborného experimentování Maestros del Ron Cubano s nejvzácnějšími rezervami Havana Club. V České republice je k dispozici v počtu 129 kusů. Druhá novinka, limitovaná edice sedmiletého rumu Havana Club X Retrosuperfuture vznikla ve spolupráci s přední italskou módní značkou Retrosuperfuture. Design láhve, stejně jako přidružená módní kolekce jsou originálním pojetím ikonického vzoru „Havana“, typického pro acetátové sluneční brýle, který odkazuje na kubánské kořeny značky Havana Club, konkrétně na tabákové listy. U nás je v prodeji omezený počet 204 lahví.

HAVANA CLUB TRIBUTO 2020 

Poprvé představena v roce 2016, letošní edice Havana Club Tributo 2020 je již pátým ročníkem luxusní limitované kolekce Tributo, která oslavuje jedinečnost kubánského rumu a vzdává hold umění jeho výroby. Tributo 2020 je vytvořeno ze selekce výjimečných a vzácných rumů z unikátních rezerv značky Havana Club, přičemž je celosvětově k dostání v limitované edici 2.500 ks. Letošní novinka se věnuje jedinečnému procesu výroby rumu dle kubánských tradic předávaných mezi mistry rumu z generace na generaci, který zahrnuje jeho staření, neboli zrání v sudech, a opětovné míchání. K výrobě edice Tributo 2020 využil Maestro del Ron Cubano, mistr kubánského rumu, Asbel Morales, zásoby kolekce Tributo z minulých let, které byly uchovány a dále stařeny. Ty následně smíchal s rumem získaným ze speciální várky rumu čítající 100 sudů, která je vyhrazena pro výjimečné příležitosti a nikdy předtím nebyla komerčně prodána. Výsledkem je exkluzivní rum ohromující hloubky a komplexnosti s bohatou a intenzivní chutí, kterou doplňují jemné tóny čokolády, kávy a koření s kouřovým nádechem, jež mu dodává rum z edice Tributo 2018.

Láhev je uložena v luxusním boxu s prvky odkazujícími na styl art-deco. Balení i etiketa evokují krásu 20. let minulého století, přesně století před zrodem výjimečného rumu Havana Club Tributo 2020. Každá láhev limitované edice je očíslována a každý box je ozdoben podpisem mistra kubánského rumu Havana Club.

CHUŤOVÝ PROFIL 

Barva: Jantarově červená

Aroma: S nádechem černého čaje Lapsang souchong, sušeného ovoce, sladkého karamelu a hořké čokolády. Tóny příjemně sladkých hrušek doplňuje kořeněné a kouřové aroma a příjemná vůně staré kůže.

Chuť: Suchá a intenzivní, doplněná o sladkost sušeného ovoce a kořeněnost, zanechávající na patře dlouhý jemný závěr s kouřovým nádechem.

HAVANA CLUB TRIBUTO 2020

Limitovaná edice 2.500 lahví na svět | v České republice 129 lahví

Cena: 10.999 Kč, www.prestigeselection.cz

 

HAVANA CLUB X RETROSUPERFUTURE 

Značka Havana Club se spojila s předním italským výrobcem Retrosuperfuture, známým zejména pro svoje barevné acetátové brýle, aby oslavily Havanu jakožto nevyčerpatelný zdroj inspirace: Havanu jako město, kulturní centrum i název pro barvu a vzor acetátu Havana – materiálu pro výrobu brýlí, který je pro svoje typické hnědé zabarvení s pigmenty připomínající kubánské tabákové listy ikonou po celém světě. Právě tento motiv je promítnut jak do limitované edice rumu Havana Club x Retrosuperfuture, tak do kapsulové módní kolekce. Toto propojení je oslavou umění současné kultury, lidí, jejich bezmezné kreativity a tvůrčích dovedností vedoucích k výjimečným a inspirativním počinům.

Acetát „Havana“, který svůj název získal díky hlubokým jantarově-zlatým odstínům se vzorem připomínajícím suché tabákové listy, byl vždy jedním z hlavních prvků kolekcí Retrosuperfuture. Spolupráce se značkou Havana Club tak byla přirozeným krokem pro sdílení odkazu výjimečného kubánského dědictví skrze kolekci slunečních brýlí, limitované edice rumu Havana Club, triček s dlouhým rukávem a domino setem – jednou z nejpopulárnějších havanských pouličních her – z acetátu Havana.

K podtržení precizního zpracování celé kolekce vytvořila značka Retrosuperfuture pro láhev tmavého sedmiletého rumu Havana Club x Retrosuperfuture unikátní design s oranžovými prvky vynikajícími na tmavém vzoru Havana na etiketě. Rum je tmavě oříškové barvy a voní po vanilce a kávě, které doplňují dřevité tóny. Chuť je výrazná, s nótami sladkého ovoce a tabáku.

HAVANA CLUB X RETROSUPERFUTURE

V České republice 204 lahví

Cena: 799 Kč, www.prestigeselection.cz 

 

CategoriesNezařazené