Prozkoumejte koktejlovou inspiraci palírny whisky Glenmorangie a objevujte nové výzvy pro blížící se oslavy konce roku. Lehká a ovocná chuť jemné skotské whisky se díky své komplexnosti výborně doplňuje s ostatními chuťovými nuancemi, ať už jde o kyselejší nebo sladší tóny. V pestré nabídce koktejlů si tak své najde milovník klasických kombinací i odvážných chutí. S těmito míchanými drinky, které snadno připravíte z pohodlí domova, u hostů zajisté zabodujete.
Tyto lahodné recepty na míchané drinky oslavující jemnost a oslnivou komplexitu jednosladové skotské whisky Glenmorangie se stanou srdeční záležitostí nejen každého milovníka whisky.
Matheson’s Sour
S tímto drinkem se vydáte na cestu za poznáním pravých elegantních rysů whisky přesně tak, jak si je zakladatel William Matheson představoval. V kombinaci s čerstvou citronovou šťávou, bezovým sirupem, sladce vonícím sirupem z mandlí a bitters se Glenmorangie Original příjemně rozvine do nové podoby klasického drinku whisky sour. Dozdobeno v ikonicky oranžovém stylu pomerančovou kůrou.
Ingredience
- 50ml Glenmorangie Original
- 25ml čerstvá citronová štáva
- 10ml bezový sirup
- 10ml mandlový sirup
- 1 střik Angostura Bitters
- Ozdoba: pomerančová kůra (volitelné)
Postup
Promíchejte všechny ingredience s kostkami ledu v shakeru nebo velké zavařovací sklenici, přelijte přes sítko a ozdobte pomerančovou kůrou.
Lasanta Old Fashioned
Vytvořeno s jemností i kořením pro mučivě lákavý výsledek. Kombinace chutí Glenmorangie Lasanta a bitters, kterou lahodně narušuje sladká chuť bílého cukru. Podáváno na ledu.
Ingredience
- 50ml Glenmorangie Lasanta
- 4 střiky Angostura Bitters
- 1 lžíce bílý cukr krystal
- Ozdoba: pomerančová kůra
Postup
Nalijte všechny ingredience do nízké sklenice. Důkladně promíchávejte dlouhou lžičkou, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte led (doporučujeme velké kostky ledu) a ještě krátce promíchejte, aby se drink před podáváním ochladil a mírně zředil. Ozdobte sklenici pomerančovou kůrou a podávejte.
Ruban Resplendent
Klenot k podávání s výraznými tóny červených bobulí a jemnou chutí bílé čokolády. Glenmorangie Quinta Ruban perfektně doplňuje sladký vermut a bílý kakaový likér. Podáváno bez ledu.
Ingredience
- 50ml Glenmorangie Quinta Ruban
- 15ml sladký vermut
- 10ml bílý kakaový likér
- Ozdoba: pomerančová kůra
Postup
Nalijte všechny ingredience do shakeru nebo velké zavařovací sklenice, naplňte kostkami ledu, a míchejte dokud nejsou přísady dobře vychlazené a mírně zředěné. Přelijte přes sítko do sklenice na stopce a ozdobte před podáváním pomerančovou kůrou.