Z

Zakončete rok s míchanými drinky z whisky Glenmorangie

Prozkoumejte koktejlovou inspiraci palírny whisky Glenmorangie a objevujte nové výzvy pro blížící se oslavy konce roku. Lehká a ovocná chuť jemné skotské whisky se díky své komplexnosti výborně doplňuje s ostatními chuťovými nuancemi, ať už jde o kyselejší nebo sladší tóny. V pestré nabídce koktejlů si tak své najde milovník klasických kombinací i odvážných chutí. S těmito míchanými drinky, které snadno připravíte z pohodlí domova, u hostů zajisté zabodujete. 

Tyto lahodné recepty na míchané drinky oslavující jemnost a oslnivou komplexitu jednosladové skotské whisky Glenmorangie se stanou srdeční záležitostí nejen každého milovníka whisky.

Matheson’s Sour

S tímto drinkem se vydáte na cestu za poznáním pravých elegantních rysů whisky přesně tak, jak si je zakladatel William Matheson představoval. V kombinaci s čerstvou citronovou šťávou, bezovým sirupem, sladce vonícím sirupem z mandlí a bitters se Glenmorangie Original příjemně rozvine do nové podoby klasického drinku whisky sour. Dozdobeno v ikonicky oranžovém stylu pomerančovou kůrou.

Ingredience

  • 50ml Glenmorangie Original
  • 25ml čerstvá citronová štáva
  • 10ml bezový sirup
  • 10ml mandlový sirup
  • 1 střik Angostura Bitters
  • Ozdoba: pomerančová kůra (volitelné)

Postup

Promíchejte všechny ingredience s kostkami ledu v shakeru nebo velké zavařovací sklenici, přelijte přes sítko a ozdobte pomerančovou kůrou.

Lasanta Old Fashioned

Vytvořeno s jemností i kořením pro mučivě lákavý výsledek. Kombinace chutí Glenmorangie Lasanta a bitters, kterou lahodně narušuje sladká chuť bílého cukru. Podáváno na ledu.

Ingredience

  • 50ml Glenmorangie Lasanta
  • 4 střiky Angostura Bitters
  • 1 lžíce bílý cukr krystal
  • Ozdoba: pomerančová kůra

Postup

Nalijte všechny ingredience do nízké sklenice. Důkladně promíchávejte dlouhou lžičkou, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte led (doporučujeme velké kostky ledu) a ještě krátce promíchejte, aby se drink před podáváním ochladil a mírně zředil. Ozdobte sklenici pomerančovou kůrou a podávejte.

Ruban Resplendent

Klenot k podávání s výraznými tóny červených bobulí a jemnou chutí bílé čokolády. Glenmorangie Quinta Ruban perfektně doplňuje sladký vermut a bílý kakaový likér. Podáváno bez ledu.

Ingredience

  • 50ml Glenmorangie Quinta Ruban
  • 15ml sladký vermut
  • 10ml bílý kakaový likér
  • Ozdoba: pomerančová kůra

Postup

Nalijte všechny ingredience do shakeru nebo velké zavařovací sklenice, naplňte kostkami ledu, a míchejte dokud nejsou přísady dobře vychlazené a mírně zředěné. Přelijte přes sítko do sklenice na stopce a ozdobte před podáváním pomerančovou kůrou.

CategoriesNezařazené