Z

Zažijte kouzlo hydroterapie doma díky masážní vířivce

Hydroterapie neboli „léčba vodou“ už není pouze výsadou lázeňských měst. Dnes si můžete vychutnat ozdravné účinky této metody i v pohodlí domova. 

Co je hydroterapie

S metodou hydroterapie se můžete setkat i pod českým názvem „vodoléčba“.

Účinky hydroterapie jste už možná poznali na vlastní kůži. Za vodoléčbu se totiž považuje například Priessnitzův zábal nebo inhalace bylinek při nachlazení. Nejvýznamnější součástí hydroterapie je však ozdravná vodní masáž, která využívá blahodárných účinků vody při léčbě rozmanitých zdravotních potíží. Využívá se například při boji s dlouhotrvajícím stresem, ale také v rámci rehabilitace pohybového aparátu. Léčivou sílu vody můžeme použít také k prokrvení těla i při problémech jako je alergie či astma. Velmi pozitivní vliv má také na naši celkovou psychickou pohodu.

V minulosti byla hydroterapie především doménou lázeňských pobytů. Dnes je díky masážním vířivkám možné čerpat z účinků této ozdravné metody i v pohodlí vlastního domova.

Ne každá vířivka je pro hydroterapii vhodná

Hydroterapeutické účinky nemá zdaleka každá vířivka. Přestože bublinková koupel v levné nafukovací vířivce může být příjemná, rozhodně v takovém případě nemůžeme mluvit o vodoléčbě.

Terapeutických účinků dosáhneme pouze ve vířivce s dokonale promyšleným umístěním hydroterapeutických sestav trysek, které zajišťují dostatečné proudění a tlak vody. Díky tomu ve vířivce vznikne ideální prostředí pro dokonalou masáž celého těla.Tvar všech míst a jejich kompozice jsou navrženy tak, aby byla zajištěná intimní zóna všech uživatelů i při plném osazení vířivky.

Vířivka určená pro hydroterapii je navržena s respektem k ergonomii, což zajistí dokonalý sklon a tvar jednotlivých křesílek. Ten musí být vyvážený s respektem na to, aby se člověk mohl dokonale uvolnit, což je společně s optimální teplotou vody základním předpokladem účinné hydroterapie. Kvalitní vířivka určená pro hydroterapeutickou péči o zdraví má každé křesílko a lehátko osazené jinou sestavou trysek. Každá z nich se zaměřuje na specifické partie a díky střídání pozic si můžete dopřát komplexní masáž celého těla.

Jak poznat vířivku vhodnou pro domácí hydroterapii?

Vybrat masážní vířivku vhodnou pro hydroterapii není v dnešní nabídce nijak snadné. Jak poznat kvalitního dodavatele?

  1. Pokud chcete vířivku skutečně vyrobenou v ČR, dívejte se po produktech s označením Czech made. Výrobce, který skutečně vířivky dělá od základu a nevěnuje se pouze montáži dílů dovezených z Číny poznáte také podle toho, že vám výrobu s radostí ukáže.
  2. Stejně tak vám nabídne vířivku na míru, která splní všechny vaše potřeby a přání. Velkou výhodou vířivky na míru je také možnost navrhnout ji tak, aby dokonale ladila k architektuře vašeho domu i zahrady.
  3. Při výběru dodavatele se soustřeďte nejen na to, jaké služby nabízí (instalace vířivky, pozáruční servis…), ale ověřte si také jeho historii. Koukat se můžete také po certifikátech kvality a různých zahraničních oceněních.
  4. Dovolí vám vámi zvolený dodavatel vyzkoušet si vířivku v showroomu na vlastní kůži? I podle toho poznáte kvalitu.

Doplňkové funkce masážní vířivky – jsou skutečně důležité?

Jaké funkce by vaše hydroterapeutická vířivka měla mít? Výrobci nabízejí spoustu, na první pohled neodolatelných, vychytávek, jako je vodopád či světelná show. Jedná se však většinou o doplňky, které nakonec nikdy nevyužijete.

Dejte přednost kvalitní klasice před „bombastickým” dojmem.

Investice do kvalitní vířivky se vám mnohokrát vrátí. Nejenže vám vydrží třeba dvacet let a víc. Současně se jedná i o jedinečnou investici do zdraví.

CategoriesNezařazené
Tags