R

Rekreační nemovitosti: garantovaná investice i možnost relaxace

Kombinace kvalitního zhodnocení peněz a zajímavého místa pro rekreaci u moře nebo na horách? Na první pohled neslučitelné požadavky, přesto ale mají řešení. „Více než dvacet let se pohybujeme na realitnímu trhu. Jako první v Česku se věnujeme právě nemovitostem s garantovaným výnosem z nájmu. Našim klientům nenabízíme jen dobře prověřené realitní projekty a další nemovitosti, ale především jejich další využití, zhodnocení,“ vysvětluje Iveta Pauková, majitelka společnosti Real Care Invest. 

Ještě do loňského roku bylo investování do nemovitostí s garantovaným výnosem doménou především těch, kteří hledali zajímavou možnost zhodnocení vlastních finančních prostředků. Poslední měsíce ale kombinací stávajících restrikcí a výrazně nízkých úrokových sazeb lákají více zájemců o realitní investování. „Zcela klíčové je ale vybrat si správného obchodního partnera. Je zásadní rozdíl mezi realitní kanceláří a odborníkem na investování do nemovitostí, ať už s garantovaným výnosem z nájmu či pro vlastní využití s výhledem zhodnocení v průběhu dalších let,“ připomíná Iveta Pauková. Rozdíl je už v prvním setkání s klientem. „Nikdy klientům nenabízím nemovitosti bez toho, aby znala detailně jejich potřeby,“ potvrzuje majitelka Real Care Invest. Současně ale detailně zkoumá každou nabízenou realitu, její lokalitu, historii, financování a řadu dalších detailů rozhodujících o úspěchu investice. 

Dubaj, Slovensko, Gruzie nebo Sardinie lákají 

Jaké destinace jsou aktuálně nejlepším místem pro nákup nemovitostí? Hitem posledních týdnů jsou apartmány a další rekreační objekty dostupné snadno vlastní dopravou, tedy bez rizika stále se měnících podmínek pro cestování letadlem nebo jinými veřejnými prostředky. „Obrovský zájem je nyní o Sardinii, kde nabízíme exkluzivně zajímavé apartmány a další nemovitosti. Podobně je na tom Slovensko,“ říká majitelka společnosti Real Care Invest

Stálicí mezi destinacemi se zajímavým výnosem z nájmu je Dubaj, navíc stále platí, že se zde neplatí daně z příjmu. Na druhou stranu i tamní trh reagoval na aktuální civilovou situaci, je nutné si dát pozor na místa s vysokým převisem nabídky nad poptávkou a výnosy zde padají i na méně než polovinu proti loňskému roku.  Klíčová je detailní místní znalost a přehled o jednotlivých projektech či nabízených nemovitostech. V Dubaji se nyní zaměřujeme na investiční byty, které vydělávají stále 8% roční výnos z pronájmu. „Právě na tato místa se soustředíme a vyhledáváme je pro investory,“ potvrzuje Iveta Pauková.

Novinkou posledních měsíců z pohledu realitního investování je Gruzie. Země s vysoce rozvinutou demokracií a podepsanou smlouvou o přidružení k EU. „Gruzie proto zažívá to, co řada východních zemí předtím. Nyní jsou zde ceny nízké, ale postupně porostou,“ vysvětluje Iveta Pauková. Tento trend se podle jejích slov týká tamních rezidencí i rekreačních objektů.

Aktuální informace a vše potřebné naleznou zájemci o investování do rekreačních nemovitostí na www.vasdruhydomov.cz.  

CategoriesNezařazené