P

Prestiž a vytříbenost nových modelů Day-Date 36

Rolex představuje tři nové, drahými kameny osázené, verze svých modelů Oyster Perpetual Day-Date 36. Vyrobené z 18kt žlutého, bílého a růžového zlata Everose, tyto barevné hodinky jsou zahaleny diamanty a doplněny náramkem z leštěné aligátoří kůže.

Pouzdro Oyster je zcela osázeno 254 diamanty, včetně nožek a stran pouzdra. Lunetu rovněž zdobí 52 diamantů. Číselník, osázen 450 diamanty, je hostitelem smaltovaných hodinových indexů a římských číslic VI a IX. Ty jsou v korálové barvě pro model z 18kt žlutého zlata, v tyrkysové barvě na verzi z 18kt bílého zlata a v barvě burgundy na hodinkách z 18kt růžového zlata Everose. Tyto elegantní aplikace ladí s barvou koženého aligátořího náramku, jehož překlápěcí spona z 18kt zlata je osázena 61 diamanty.

Exkluzivita Rolex

Při svém uvedení na trh v roce 1956 byl Day-Date významnou novinkou. Jednalo se o první náramkové hodinky vybavené kalendářem, které kromě data zobrazovaly také den v týdnu v obloukovém okénku na 12. hodině – technický výkon své době. Den v týdnu je dnes k dispozici v 26 jazycích. Hodinky z řady Day-Date jsou vyrobeny pouze z drahých kovů – 18kt žlutého, bílého nebo růžového zlata Everose a 950 platiny. 

Hodinky Day-Date se objevily na rukách mnoha světových politických osobností, režisérů a vizionářů, díky čemuž jsou okamžitě rozpoznatelné. Zejména díky svému symbolickému náramku President, jehož jméno, spolu s dalšími osobnosti, kteří hodinky nosily, zajistilo, že Day-Date jsou známé jako “prezidentské hodinky”.

Nové verze Day-Date 36 jsou vybaveny kalibrem 3255, strojkem, který stojí v čele hodinářské technologie. Stejně jako všechny hodinky Rolex, také Oyster Perpetual Day-Date 36 nesou certifikaci Superlative Chronometer, která zaručuje vynikající výkon na zápěstí.

www.hodinarstvibechyne.cz

CategoriesNezařazené