P

Pandora se v kampani ke Dni matek spojila s Helenou Christensen, Pernille Teisbaek a Iris Gold

Pandora odhaluje, co v dnešní době znamená mateřská láska. Spojila proto své síly s Helenou Christensen, Pernille Teisbaek a Iris Gold, které se s ní podělily o své osobní příběhy spojené s mateřstvím.

Pandora zkoumá, co znamená láska v dnešním světě, a u příležitosti Dne matek tato značka šperků sdílí příběhy a postřehy o mateřství a o tom, jak mateřská láska posiluje současné ženy.

Ikonická supermodelka Helena Christensen se svou matkou Elsou, stylistka a kreativní ředitelka Pernille Teisbaek a zpěvačka a skladatelka Iris Gold se sešly u Pandory a podělily se o své osobní zkušenosti s mateřstvím. Společně s těmito svědectvími se 9 000 žen z celého světa zúčastnilo globálního výzkumu, který se zabýval mateřstvím v dnešní společnosti.

Pernille Teisbaek

Láska je v mateřství tou nejsilnější věcí

Tři matky přemítají o mateřské lásce, každá z nich v jiném stádiu mateřství; Helena a její vlastní matka vzpomínají, jak sledovaly růst svých dětí, Pernille byla těhotná v době, kdy vychovávala dvě batolata, a Iris se loni narodilo její první dítě. Podle jejich svědectví je jasné, že centrem mateřství je láska. Helena Christensen mateřskou lásku shrnuje takto: „Když máte dítě, je to něco takového, jako byste naplnili lahev takovým množstvím čisté lásky, síly, naděje a sebedůvěry, že vám vystačí po zbytek života.“

Tento pocit rezonuje v globálním průzkumu, protože výsledky ukazují, že láska je v mateřství tou nejsilnější věcí. Když si měly respondentky vybrat ze sedmi možností, více než třetina (38 %) uvedla, že právě láska, kterou cítí ke svému dítěti, jim dodává nejintenzivnější pocit síly. A na otázku, jak se cítí díky mateřství, u matek z celého světa převažovaly odpovědi: štěstí (38 %), pýcha (34 %) a láska (30 %).

„Když máte dítě, je to něco takového, jako byste naplnili lahev takovým množstvím čisté lásky, síly, naděje a sebedůvěry, že vám vystačí po zbytek života.“

Mateřství přináší smíření a citovou zralost

Hlavními rysy mateřství jsou láska k sobě samé a smíření. Na otázku, jak by tyto termíny definovaly, si téměř dvě třetiny matek (63 %) vybraly možnost „smíření, že neexistuje nic jako perfektní matka“, zatímco 45 % odpovědělo, že nepřipustí, aby na ně měl úsudek ostatních negativní vliv. Iris Gold o tom uvažuje a tvrdí, že „nejdůležitější věcí, když se stanete matkou, není starost o to, co si myslí druzí. Přála bych si, abych takové sebevědomí měla, než se mi narodil syn“. Pernille obdobně připouští, že „mít děti je ve skutečnosti velmi náročné. Je to rovnováha mezi tím, co ještě neumím, ale cítím, že se to každým dnem učím“.

Iris Gold

Mateřství v dnešní době

Téměř tři čtvrtiny respondentek (72 %) se domnívá, že matky dnes dávají svou lásku najevo otevřeněji než dřív. Život v otevřenější a sociálně uvědomělé společnosti se odráží ve způsobu, jakým matky projevují svou lásku, a navíc milují své dítě takové, jaké je, ne jaké by podle jejich představ mělo být (58 %), a akceptují partnera i výběr povolání svého dítěte (51 %, resp. 49 %). 

Vita Clausen, Global PR a Influencer Director ve společnosti Pandora, říká: „My v Pandoře jsme si dali úkol umožnit lidem, aby vyjádřili, kým jsou, a mluvili o věcech, které milují. Doufáme, že tím, že ukážeme některé z vynikajících a jedinečných aspektů mateřské lásky v dnešním světě, podpoříme, oslavíme maminky o letošním Dni matek a poděkujeme jim, ať jsou kdekoli.“

www.pandora.net

CategoriesNezařazené