J

Jak včelí vosk pomáhá uchovat potraviny?

Některé potraviny jsou citlivější na teplotu a vlhkost, které mohou urychlit proces zrání a potraviny znehodnotit. Nové obaly na potraviny s včelím voskem jsou určené pro lepší skladování pečiva, ovoce nebo zeleniny. Obaly absorbují vlhkost z atmosféry, výrazně zpomalují procesy rozkladu v čerstvých produktech a přispívají k menšímu plýtvání potravinami. Prodlužují i čerstvost potravin v chladničce ve srovnání s uchováváním pomocí potravinářské fólie nebo alobalu.

 

Obal je vyrobený ze 100% organických surovin, je prodyšný, antibakteriální a opakovaně použitelný (~ 500 x), navíc zcela biologicky rozložitelný. Zabraňuje také změnám ve zbarvení potravin a zároveň omezuje změny buněčné struktury, stárnutí rostlinných tkání nebo měknutí ovoce. Obaly ale nejsou vhodné pro syrové maso.

 

Obaly ideálně omývejte vlažnou vodou a vydezinfikujete je snadno na plechu s pečicím papírem, kde je necháte tři minuty ohřát v troubě nastavené na 70 °C až 85 °C. Alternativou dezinfekce je také pět minut v mrazáku. Po splnění své funkce by obaly měly směřovat do organického odpadu nebo je můžete použit třeba jako podpalovač do krbu.

 

Jedno balení obsahuje tři kusy obalů v různých velikostech (30 cm x 30 cm, 23 cm x 23 cm, 16 cm x 16 cm). Objednat je můžete zdeVíce informací pak najdete na webu.

CategoriesNezařazené