C

Crestyl podpořil vznik filmu Jan Žižka

Společnost Crestyl je jedním z hlavních partnerů nového výpravného historického filmu Jan Žižka od režiséra a producenta v jedné osobě Petra Jákla. Crestyl se dlouhodobě zaměřuje kromě samotného developmentu i na podporu sportu, vzdělání a kultury.

„Když se v Crestylu rozhodujeme, do jakého projektu se zapojit, zvažujeme různé aspekty – především zapojené osoby, dopad aktivity a její kvalitu a hloubku. Petr Jákl je naším klientem, navíc také dokáže dát dohromady tým těch nejlepších, což je přesně to, o co usilujeme i my v Crestylu. Jeho práce nám dávala smysl, a tak jsme se rozhodli film Jan Žižka podpořit již na začátku jeho vzniku,“ říká Omar Koleilat, generální ředitel skupiny Crestyl.

 

Film je inspirovaný skutečným příběhem jednoho z největších evropských vojevůdců přelomu 14. a 15. století, nikdy neporaženým Janem Žižkou z Trocnova. Děj filmu se soustředí na počátky tohoto husitského vojevůdce a odehrává se na pozadí bouřlivých událostí roku 1402. Právě potřeba věrohodně zobrazit pozdně středověkou Prahu byla jednou z největších vizuálních výzev, a film tak obsahuje více než šest set trikových záběrů. I přesto se však tvůrci snažili zachovat co největší autenticitu a valná většina filmu tak vznikala přímo na place.

 

Samotného Jana Žižku ztvárnil americký herec Ben Foster, v dalších rolích se pak diváci mohou těšit na jednu z největších filmových hvězd současnosti a dvojnásobného držitele Oscara Michaela Cainea, dále pak na Tila Schweigera nebo Sophie Lowe. Z tuzemských hereckých představitelů se na plátně objeví například Karel Roden, Jan Budař nebo Ondřej Vetchý. Film vstoupí do českých kin 8. září a bude uveden jak v anglickém originále s titulky, tak v českém dabingu.

CategoriesNezařazené