J

Jak se postarat o pleť na podzim?

Na klesající teploty, mrazivější vítr i vyšší vlhkost vzduchu nás pokožka poměrně rychle upozorní. Může být suchá, pne, svědí a výjimkou nejsou ani sezónní vyrážky či akné. Jak to napravit? FOREO jako švédský odborník na pleť v první řadě radí, že je potřeba změnit přístup v každodenní péči, vyměnit lehké letní krémy za něco výživnějšího a zaměřit se především na hydrataci.

Ta voda!

Mezi hydratací pleti a klesající tendencí venkovních teplot platí přímá úměra – čím je venkovní vzduch studenější, tím nižší je úroveň vláhy v naší kůži.  Nečekejte, až se tento nedostatek na pokožce projeví v podobě zašedlého tónu, šupinkami nebo jako viditelné vrásky a vyměňte lehký krém z léta za pořádný hydratační balzám. Pokud si nejste jisti, který vybrat, hledejte ve složení kyselinu hyaluronovou, ceramidy nebo třeba glycerin. To jsou jedni z nejúčinějších zvlhčovadel, které se do drobných kelímků dají vměstnat. V péči můžete jít ještě o krok dál a hydrataci podpořit sérem nebo pleťovou maskou. Hydratační maska UFO Make My Day obsahuje kromě kyseliny hyaluronové ještě červené řasy, které pokožce poskytnou jak vláhu, tak ochranu proti znečištěnému ovzduší. Maska se používá spolu se sonickým přístrojem UFO 2, jenž pro větší účinek kombinuje LED světlo a T-Sonic pulzaci.

Za čistou pletí

Léto plné sluníčka bylo pro naši pleť doslova balzámem. Pod jeho paprsky se stav zaníceného akné výrazně zlepšil, někdy pupínky dokonce zmizely úplně. Se zataženou oblohou se ale kvalita kůže může vracet do starých kolejí. V takovém případě nepodceňujte pravidelné a důsledné čištění pleti, vybavte se produkty pro problematickou pokožku (ideálně, pokud obsahují tea tree, ureu nebo extrakt z vilínu virginského) a mějte po ruce SOS řešení. Přístroj s modrým světlem Espada v kombinaci s gelem na lokální nedokonalosti Espada BHA+PHA Blemish Solution dokáží významně zmírnit projevy akné. Technologie kombinující speciální modré LED světlo s T-Sonic pulzací a kyselinu salicylovou cílí nejen na pupínky a ucpané póry, ale poradí si i s černými tečkami.

Hloubkové čištění

Léto k naší pleti není nikdy milosrdné. Během několika náročných měsíců se totiž musí vypořádat s přemírou slunce, chloru i chemických látek z opalovacích krémů, což ji velmi zatěžuje. Na podzim, kdy se všechny škody sečtou, může být pleť suchá nebo naopak mastná, často se objevuje i ekzém… Dejte v tomto období šanci šetrnému peelingu, který odstraní odumřelé kožní buňky a také hloubkovému čištění pleti, jež z ní sejme přebytečnou mastnotu. Díky chytrému sonickému kartáčku LUNA 3 vyčistíte pleť do hloubky a to za pouhou 1 minutu. Pozitivním vedlejším efektem je navíc zpevnění pokožky a její projasnění!

FOREO, čisticí sonický přístroj s protivráskovým účinkem LUNA 3, 5499 Kč

Domácí napařování

Napářky, které dost možná praktikujete v období nachlazení, jsou skvělým způsobem, jak vyčistit a uvolnit pleť. Když do horké lázně navíc přidáte směs konkrétních bylinek, podpoříte tak celkovou kondici pokožky. Léčivky si můžete míchat podle toho, zda máte suchou, mastnou nebo citlivou pleť i při problémech s akné.

Obličej napařujte jen v případě, že je vaše pokožka aklimatizovaná na okolní teplotu, to znamená v době, kdy jste již nějakou chvíli doma a ani se nikam nechystáte. Teplotní výkyvy totiž mohou způsobit rozšířené žilky a zbytečné podráždění kůže. Do připravené nádoby vlijte horkou dobu a vhoďte do ní pár hrstí sušených bylinek. Nakloňte se nad mísu, přes hlavu umístěte ručník, zavřete oči a 10 – 15 minut v této voňavé parní lázni odpočívejte. Poté na pleť aplikujte hydratační masku. Mezi bylinky, které působí proti akné, patří například heřmánek, měsíček, šalvěj nebo mateřídouška, suchá pleť zase ocení petržel, violku vonnou nebo kontryhel.

CategoriesNezařazené