J

Joali Being: Wellbeing ráj na Maledivách

Na odlehlém ostrově Bodufushi v atolu Raa se koncem listopadu otevřely brány ostře sledovaného transformativního resortu Joali Being. Jeho koncept kompletně přepisuje maledivské zákony ráje.

Pojďme si to přiznat. Panenské pláže, stíny kokosových palem a křišťálově průzračné laguny jsou na Maledivách základní výbavou, kterou tady zařídila příroda. Do tropické scény rajských ostrovů stačí přidat trochu sofistikovaného designu, dobrého servisu a recept na nejnávykovější cestovatelský koktejl je na světě. Joali Being je ovšem důkazem, že vše výše zmíněné může být na Maledivých pouhým entry levelem. Na druhé straně spektra totiž stojí právě Joali Being, nová ultimátní destinace blaho-bytí.

Pouť za potenciálem vlastního těla a duše začíná na mezinárodním letišti Male v Joali Lounge, odkud se nalodíte na palubu privátního hydroplánu. Během následujících 40 minut letu se sluší věnovat tichý obdiv výsostným výhledným do tyrkysu oceánu přerušovaného řetězcem devatenácti korálových atolů. K jednomu z největších a nejhlubších na světě, atolu Raa, právě míříte. Překypuje bohatým podmořským životem, jenž budete mít v následujících dnech na odlehlém ostrově Bodufushi na dosah ruky. Teprve v listopadu otevřený resort Joali Being se obtížně definuje. Přídomek wellness retreat, k němuž rámec konceptu může svádět, by byl příliš plochý. Lépe už by odpovídal termín transformativní destinace. Cílem pobytu na Joali Being s bezprecedentně poskládanými itineráři je povzbudit vnitřní energii každého hosta podle jeho individuálních potřeb a přání. Ostatně, na individualitu se tady klade důraz především.

 

Tělo a duše

 

Na Bodufushi, jenž je součástí rodiny Joali Maldives, se postarají o vaše blaho, jako byste byli na celém ostrově jediní. Žádný itinerář není psán univerzálně dopředu, vznikají organicky a na míru. Personalizovaný program vám specialisté z Joali Being utkají na bázi čtyř wellness pilířů, jež tvoří mysl, kůže, mikrobiom a energie. Jedinečnost komplexních terapií vystihuje posloupnost procedur, které čerpají z moderní vědy i staletími prověřených přírodních zákonů. Ať už je vaší motivací pro tuto cestu obnovení vitality, mindfullness a prožívání současného okamžiku, posílení sebedůvěry nebo reformování postavy, jste na správném místě. Wellness zázemí pokrývá dobrou polovinu ostrova a inovativní a inspirativní nabídka jednotlivých pavilonů nabízí nekonečné možnosti sebereflexe, pohybu a všestranného rozvoje. Jelikož je resort adults-only, nebude váš klid pro vnitřní recharge narušovat nikdo mladší čtrnácti let.

Masáž zvukem

 

Foyer všech procedur probíhajících v Joali Being nese název Areka a je místem, kde se naladíte díky diagnostickému servisu expertů na správnou frekvenci. Ladění je tady velké téma, čeká vás totiž unikum resortu, jakým je zvuková terapie. Během ní bude vaše tělo rezonovat s blahodárnou symfonií zvuků a vibrací na speciálním lůžku ve fascinujícím pavilonu Seda, jenž vznikl ve spolupráci s vizionářem Aureliem C. Hammerem. Úplné a hluboké uvolnění pomáhá zprostředkovat 39 terapeutických místností, každá s konkrétně přiděleným zvukem. Vše je navíc v souladu s planetárními frekvencemi a v synergii s lokalizací místnosti na ostrově. Vedle zvukoterapie je na wellness menu také watsu, metoda hloboké relaxace, která se provádí v hydropavilonu Kaashi. Při watsu necháváte své tělo nadnášet teplou vodou a přímo v bazénu přítomný specialista se pomocí efektivních masážních tahů a příjemného stretchingu stará o mobilizaci svalů a odstranění bloků pohybového aparátu. Vedle tradičních rituálů v ruské baně, při saunovém ceremoniálu aufguss, v hammamu či solné jeskyni tady můžete vyzkoušet také stále populárnější smyslovou deprivaci. Probíhá tady tak, že se ponoříte pod hladinu lázně za doprovodu hudby a vibrací a prožijete možná nejsilnější odpojení od světa v životě.

Umění jógy a bylin

 

Transformační rituály, jež probouzí sebeléčebný potenciál těla v aktivnějším ražení nabízí pavilon Ocean sala s meditační terasou určený pro cvičení taichi či acro jógy. Zdejší fitness s názvem Core je místem pro dobití energie při cvičení z objemného portfolia lekcí. Léčivou moc krystalů nebo starověkých východních masážních technik doplňuje bylinné centrum Aktar, kde odborníci na umění bylin a esenciálních olejů dokážou namíchat na míru nejen čaje, ale i přírodní tělové krémy, šampony nebo masážní oleje. Své know-how tito experti předávají hostům také v rámci privátních workshopů.

Earth-to-table

 

Architektura chutí servírovaných v Joali Being se vyrovná umění skládání dokonalého origami a má pevné základy ve filozofii konceptu earth-to-table. Restaurace Flow zastřešuje trojici interaktivních konceptů, pro něž je alfou a omegou garantovaný původ ingrediencí a podpora malých farem. Vegetariánské a veganské možnosti gourmet zážitků důsledně vytěžuje restaurace Plantae, podnik Su se pak zaměřuje na pescatariánskou kuchyni v duchu ocean-to-table a B’Well nabízí signature menu resortu. Přímo na pláži zajišťuje občerstvení Mojo s trojicí teras. Můžete se tady nechat provést degustací selekce čajů, zdejší tea lounge Sai podává více než 60 různých druhů. O komplexní vnímání čajového světa se při ceremoniích a workshopech stará čajový sommelier. Pro hlubší osvojení vyvážené adiety tak, abyste v nastavené cestě mohli pokračovat i po návratu domů, jsou na programu live cooking classes.

Nad hladinou atolu

 

Takřka sedmdesát prostorných privátních vil Joali Being je prototypem architektonické moderní elegance, ať už jde o plážové rezidence nebo ty vznášející se nad hladinou Indického oceánu. Stometrové interiéry generují vizuální koncert v tlumených odstínech béžové, šedé, mátové a lososové, jež konvenují barvám oceánu. Veškeré moderní vybavení včetně Bose sound systemu doplňují meditativní hudební nástroje. Hře na ně se oddejte třeba v houpacím křesle na terase s privátním infinity poolem. Oči nechte spočinout na majestátním dotyku horizontu oceánu se zapadajícím sluncem a dosyta si vychutnejte vytrvale se stupňující pocit, že od třpytivých vod kolem Joali Being to do ráje musí být už opravdu jen kousek.

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené