S

Skutečný luxus jako svoboda osobitosti

Domov, který odráží nejen vkus majitele, ale i jeho jedinečnou osobnost. Domov jako místo, kde může být sám sebou. Ale také domov, který je zdrojem inspirace. Téma, které zkoumá AXOR v projektu Osobitost. Je svoboda vytvořit skutečně individualizovaný soukromý prostor opravdovým luxusem?

Ke zpracování náročného tématu individualizace intimních životních prostor přizvala značka AXOR tři velké osobnosti architektonické a designové scény – Tristana Auera, Hadi Teherani a Sarah Poniatowski. Zadání bylo vytvořit designové návrhy koupelen, které budou výrazem vlastní osobnosti, vkusu a tužeb jejich majitelů.

Individuální luxus jako výraz vlastní osobnosti.

Osobní vnímání dnes určuje, co je skutečný luxus. Náš styl je to, co nás odlišuje od ostatních. Je to vyjádření osobnosti. Nezaměnitelného a jedinečného já. Proto tak často hledáme něco zvláštního, mimořádného a unikátního. Něco co souzní s naší osobností. Může to být dovolená na míru, personalizované tenisky nebo exkluzivní výbava do auta. Osobní nastavení se odráží v ranní kávě i našem domově. Zde se cítíme tak dobře právě proto, že dokonale odpovídá našim potřebám.

This slideshow requires JavaScript.

Design a umění odlišit se

Jak ale propojit průmyslovou výrobu a individuální potřeby? Co to znamená, když firmy berou přání klientů opravdu vážně. Zde vstupuje do hry design jako umění odlišit se. Uplatňuje se i v našem intimním prostoru domova. Design vnímá domov jako jeviště našeho vlastního já. Místo, které je zrcadlem našich představ a osobních přání. Stírá klasické funkční hranice. Obývací pokoj se stává salonem, místností pro relaxaci i hernou pro děti. Koupelna získává nové funkce. Byt se stává zrcadlem našeho vnitřního nastavení.

Koupelna jako prostor pro odpočinek

Nejintimnějším prostorem našeho domova je bezesporu koupelna. Zde se setkáváme sami se sebou. Začínáme i končíme náš den v malých osobních rituálech. Už dávno to není pouze funkční prostor. Je to místo pro očistu, ale také odpočinek a regeneraci. Právě koupelna ukazuje, že nejvyšší formou luxusu je svoboda sebevyjádření a nalezení naplnění mimo hranice ryzího účelu.

This slideshow requires JavaScript.

Luxus naplněných potřeb

Domácí koupelna může být pojata jako spa s technologií, která intuitivně naplní naše potřeby odpočinku. Dešťové sprchy rozvinou každodenní rituály v příjemnou relaxaci. Horní, ruční a boční sprchy uvolní ztuhlé svaly. Modulární sprchové systémy, systémy Showerpipe a inteligentní ovládací jednotky promění každodenní očistu v okamžiky komplexní regenerace. Taková koupelna překračuje své základní funkce a stává se prostorem, kde každý den znovu nacházíme naše silné vnitřní já.

Hra designu, materiálů a textur

Koupelna patří k nejsložitějším designerským úkolům.  Na minimálním prostoru se setkávají, a často do sebe narážejí, normy, technické možnosti a přání zákazníků. Výsledek je však zážitek pro všechny naše smysly. Ke slovu se dostává hra s povrchovými úpravami, až šperkařská preciznost provedení a široká paleta výrobků AXOR pro umyvadlo, sprchu i vanu.

This slideshow requires JavaScript.

Koupelna od osobností pro osobnosti

Renomované osobnosti designu pozvané do projektu Osobitost mění koupelnu v inspirativní místo pro naše smysly. Ruka klouže po rozdílných materiálech. Hladí studený kámen, hladký kov i hřejivé dřevo. Prsty vnímáme strukturované, leštěné i sametové povrchy. Chlad střídá teplo. Nápadité kombinace působí na naši duševní pohodu.

Svoboda individualizace v intimním prostoru koupelny je blahodárná pro naše smysly a je maximální formou luxusu. Díky projektu „Osobitost“ značky AXOR se koupelna stává opravdu exkluzivním místem.

Nechte se inspirovat tvorbou osobností designu a architektury. Prozkoumejte designové návrhy koupelen v katalogu AXOR a vytvořte si váš vlastní jedinečný relaxační prostor. Staňte se tvůrcem koupelny, která bude zrcadlit váš unikátní styl. Bude místem, kde každý den načerpáte novou sílu.

CategoriesNezařazené