S

Shakira vs. Piqué: Válku Roseových vyhrává Casio

Shakira se ve svém novém hitu ostře opřela do Piquého. Překvapivým vítězem situace jsou digitálky Casio.

Je jen málo situací, v nichž ze souboje Rolex vs. Casio vyjde jako vítěz Casio. Švýcarský horologický kult a japonského giganta proti sobě nečekaně postavila v novém singlu BZRP Music Sessions #53 kolumbijská diva Shakira. Její nejnovější skladba, která rychle získala přezdívku Out of your league, je ostrou otevřenou kritikou zpěvaččina bývalého partnera a otce jejích dvou dětí, fotbalové hvězdy Gerarda Piquého. Vztah slavné dvojice skončil loni v létě nevěrou někdejšího obránce Barcelony, a právě na tu Shakira v textu launche z minulého týdne naráží. Dvojnásobná držitelka hudební ceny Grammy a osminásobná držitelka Latin Grammy Award, která za svou kariéru prodala už víc něž 70 milionů alb, v textu Piquému mimo jiné předhazuje, že vyměnil Rolex za Casio a Ferrari za (Renault) Twingo, přičemž Casio a Twingo má být ve srovnání fotbalistova nová partnerka, třiadvacetiletá studentka Clara Chía Martí.

Casio takes it all

Jenže když se dva perou, třetí se směje – a tím třetím je v tomto případě Casio. Piqué nenechal Shakiřiny urážky jen tak a krátce po uvedení jejího break-up songu se objevil v lifestreamu internetové celebrity a sportovního moderátora Ibaie Llanose s digitálkami Casio na ruce a odvážným prohlášením, že „this watch is for lifetime“. Ostře sledovaný výstup, během nějž rodilý Barceloňan rozdal hodinky Casio také každému z devíti prezidentů klubů španělské Kings League, spojil s oznámením informace, že japonský hodinářský brand se stal novým partnerem soutěže. Společnost Casio se nicméně k avizovanému sponzoringu ještě nijak oficiálně nevyjádřila a internetem kolují i zvěsti o tom, že Piquého prohlášení bylo možná unáhlené.

Baterie, které přežijou vaše vztahy

Ať už je to s partnerstvím jakkoliv, Casio se během pár minut dostalo do popředí zájmu fotbalových i popových fanoušků po celém světě a na sociálních sítích už si aféra žije vlastním životem. Jeden z nejoblíbenějších virálních memů naráží na fakt, že baterie v hodinkách Casio vydrží přibližně stejně dlouho jako vztah Shakiry a Piquého, což je mimochodem u některých modelů značky pravda. Další oblíbenou součástí kauzy, která se vám pravděpodobně brzy objeví ve feedu, je archivní fotka Shakiry v dětských letech s plastovými hodinkami Casio na zápěstí.

 

Fotbalista s krátkou pamětí

Piqué na sebe pohotovým trollingem songu své ex-partnerky upoutal pozornost a pobavil fanoušky, nicméně následně sklidil i posměšnou kritiku, když se hned druhý den po svém prohlášení o Casiích na celý život objevil na veřejnosti s IWC Portugieser Annual Calendar za zhruba 300 000 korun na zápěstí. Ironií navíc je, že záběry byly pořízeny, když vystupoval z bílého Renaulty Twingo, kterým ironicky dorazil na zápas Kings League. Internetem kolují dokonce záběry na Piquého ruku obsazenou stejnými IWC už v době, kdy odcházel z natáčení pořadu, kde se tak hrdě postavil za Casio.

Shakira je zpět

A pokud jde samotnou rozbušku situace, skladbu BZRP Music Sessions #53, ta se i přes veškerou kontroverzi ukázala z businessového hlediska jako objektivně dobrý tah. Během prvních 24 hodin od uveřejnění klip shlédlo na Youtube 63 milionů uživatelů, což dělá z nového Shakiřina počinu nejsledovanější latinskoamerický track v historii platformy. Po několikaletém období klidu, kdy se pětačtyřicetiletá interpretka věnovala především rodině a žila s Gerardem Piquém v Katalánsku, se tak kolumbijská superstar vrátila nejen do Miami, ale i na výsluní.

CategoriesNezařazené