P

Pharrell Williams je nový Men’s Creative Director v Louis Vuitton

Dlouhé měsíce se spekulovalo o tom, kdo nahradí ikonického návrháře Virgila Abloha v pozici kreativního ředitele pánských kolekcí Louis Vuitton. Francouzský módní dům konečně odhalil, že na trůn nově usedne kulturní ikona Pharrell Williams.

Oceňovaný rapper, zpěvák a hudební skladatel je pro mnohé překvapivou volbou, která na první pohled zavání snahou postavit do centra značky celebritu, za níž odvede návrhářskou práci jiná osobnost v backstagi. Pharrell Williams je ale ve skutečnosti aktivní na poli streetwearu ještě delší dobu než zakladatel labelu Off-White, Virgil Abloh.

Pharrell založil v roce 2003 streetwearovou značku Billionaire Boys Club s heslem „Wealth is of the heart and mind, not the pocket,” pod níž najdeme i další super úspěšný sublabel Ice Cream, k němuž v posledních pár letech přibyly také značky Bee Line a Human Made. Billionaire Boys Club vznikl ve spolupráci s Nigem, který je rovněž zakladatelem super populární japonské značky A Bathing Ape a nyní se stárá o rostoucí popularitu pařížské značky Kenzo, v níž funguje jako kreativní ředitel.

Pharrell, který letos oslaví padesáté narozeniny, je esencí streetwearu a jeho pozice v high-endovém světě je přirozeným vyústěním osobních i profesních aktivit. V Louis Vuitton navazuje na spolupráci z roku 2004 a 2008, kdy s francouzským labelem vytvořil několik produktů. Svou první kolekci pro Louis Vuitton představí člen hudební skupiny N.E.R.D. a producentského dua The Neptunes v letošním červnu na Men’s Fashion Week v Paříži. 

CategoriesNezařazené