L

Lush představuje charitativní Dexter’s Dragon Egg

V Den dětské onkologie, který připadá na 15. února, Lush představí nový charitativní produkt na podporu platformy Dexter’s Arc. Cílem tohoto projektu je financování výzkumu (bez využití zvířat) rakoviny měkkých tkání u dětí.

 

Letos v únoru se domovská stránka cz.lush.com zbarví do zlata na počest mezinárodní zlaté stužky pro boj proti rakovině u dětí. Od 15. února bude Lush prodejem koupelové bomby Dexter’s Dragon Egg získávat finanční prostředky na boj proti rakovině u dětí se zaměřením na výzkum rhabdomyosarkomu, a to v rámci rámci celosvětové kampaně, navazující na Měsíc boje proti rakovině u dětí, během kterého v září 2022 podpořil Lush UK & I prodejem této bomby sbírku částkou přesahující 150 000 liber.

 

V roce 2022 přišla rodina Constantinových (spoluzakladatelé společnosti Lush) o sedmiletého Dextera Constantina-Tatchella – svého „pána draků“, jak ho rodina přezdívala. Statečně bojoval s rabdomyosarkomem, vzácnou dětskou rakovinou, o které chybí povědomí a také finanční prostředky na výzkum a léčbu.

 

„Jack a já jsme zdrceni ztrátou našeho sladkého Dextera. Navždy bude v našich myšlenkách a navždy nám bude chybět. Jsme velmi vděční společnosti Lush a všem zaměstnancům, kteří připravili „Dexter´s Dragon Egg.“, aby zvýšili povědomí o měsíci boje proti rakovině u dětí. Od jeho odchodu jsme cítili obrovskou podporu ze strany společnosti Lush & Alice’s Arc, která naší rodině poskytla platformu pro vyprávění Dexterova příběhu a šíření povědomí o rabdomyosarkomu,“ řekla Rachel Constantine.

 

Na počest Dextera a dalších dětí, podporuje společnost Lush vznik platformy Dexter’s Arc, která byla založena s podporou registrované charitativní organizace Alice’s Arc. Finanční prostředky získané prostřednictvím Dexter’s Arc budou použity na výzkum rhabdomyosarkomu, který není prováděn na zvířatech.

 

Dexter’s Dragon Egg, limitovaná edice oblíbené koupelové bomby Dragon’s Egg, se bude prodávat online a ve všech kamenných prodejnách Lush od 15. února. 100 % ceny tohoto dračího zlata putuje na výzkum rakoviny měkkých tkání u dětí.

Dexter´s Dragon Egg, 160 Kč/ kus

 

Dexter´s Dragon Egg (Dexterovo dračí vejce) je krásné, nespoutané, zábavné a přináší zlatavý lesk do každé koupele. Duo citronové a bergamotové silice ze Sicílie propůjčuje koupeli neuvěřitelně osvěžující vůni. Jasmínová absolue dodává květinovou hloubku, která uklidňuje a uvolňuje. Uvnitř ukrývá barevné konfety z rýžového papíru a třpyt.

„Jsme velmi vděční společnosti Lush a Dexterově rodině, že po Dexterově tragickém úmrtí v červenci tohoto roku vytvořili kampaň na podporu Dexter’s Arc. Tato spolupráce poskytuje významnou platformu pro rozšíření povědomí o dětské rakovině a pro získání finančních prostředků prostřednictvím prodeje speciálně navržené koupelové bomby Dexter´s Dragon Egg. Těšíme se na dlouhodobou spolupráci. Dexter´s Arc je šestnáctou částí organizace vytvořenou v propojení s Alice´s Arc. Je to místo, kde může jeho rodina a přátelé vyprávět jeho příběh, získávat finanční prostředky jeho jménem a zasazovat se o změnu. Dětská rakovina může potkat kohokoli a nás všechny spojuje poslání změnit příběh těch, kterým bude v budoucnu diagnostikována. Tím, že pracujeme společně, jsme silnější,“ řekla Sara Wakelingová, spoluzakladatelka organizace Alice’s Arc, září 2022.