B

Beauty Check s Danou Nekolovou: Jaké jsou největší hříchy při péči o pleť?

Kosmetická specialistka značky Biologique Recherche, Dana Nekolová, pracuje s revoluční pečující značkou už více než 16 let a zachránila díky ní pleť nespočtu žen. Jak se během pár týdnů zbavit akné, co jsou největší chyby při péči o pleť a na co během každodenních rituálů rozhodně nezapomínat nám řekla v exkluzivním rozhovoru. 

 

S jakými kosmetickými prohřešky se nejčastěji setkáváte?

Ženy poměrně často chybují v aplikaci kosmetických produktů a celkově v manipulaci se svým obličejem. Nanášení produktů by mělo vždy probíhat proti směru gravitace, tedy vzestupnými pohyby. Zapomínají také opečovávat svůj dekolt a krk, kde jsou známky stárnutí rovněž patrné. A samozřejmě důležitou roli hraje i správné množství a frekvence aplikovaných produktů. Nikdo nemůže čekat zázraky, když se produkty nepoužívají opravdu pravidelně.

 

Jako velký problém vnímám i dostupnost širokého množství kosmetiky na internetu a snahu následovat beauty trendy na sociálních sítích. Zastávám názor, že péče o kůži, tedy o největší orgán těla, by měla probíhat pod dohledem specialisty, který vám nastaví správnou péči a vybere vhodné produkty přímo pro vás. V neposlední řádě patří mezi nejčastější problémy nesprávné čištění pleti, jež je naprostým základem zdravé pleti.

V čem ženy při čištění pleti chybují?

Mnoho žen se domnívá, že pokud se nelíčí a nepoužívá make-up, nemusí si pleť čistit vůbec, což je samozřejmě velký omyl. Většina žen je sice zvyklá čistit si pleť večer a odstranit líčení – jsou si vědomy toho, že přes den se na pleti zachytí spoustu nečistot, prachu, potu, atd. Ale ráno tento rituál nezřídka opomíj, je však stejně důležitý jako večer. Přes noc se pleť regeneruje, vyplavuje na povrch toxiny a maz, a proto je nutné ji ráno vyčistit a osvěžit, aby mohla v plné míře vstřebat aktivní látky z aplikovaných produktů.

Já všem klientkám doporučuji čistící mléka Biologique Recherche, která velice šetrně čistí, nenarušují pH pleti, vyživují, ale nezanechávají mastný film. Vždy je vhodné smývat je studenou až ledovou vodou, která má celkově pro fungování pleti mnoho benefitů. Velkým nešvarem pro pokožku je také, pokud si neoplachujete micelární vodu. Klientkám dávám přirovnání, že to je podobné, jako kdybyste myla nádobí jarem a přípravek následně neopláchla. Micelární voda totiž rozpouští nečistoty a make-up, které na pokožce zůstanou a je nutné je následně z pokožky smýt.

S jakými problémy pleti se nejčastěji setkáváte?

Nejčastěji řešíme dehydrataci pokožky. Hydratace a nenarušená vrstva hydrolipidového filmu jsou naprostým základem pro zdravé fungování pokožky. Proto se v autorizovaných salonech BR vždy nejprve snažíme nastartovat zdravé fungování pokožky.

 

Pigmentace pokožky také trápí mnoho žen a po covidovém období se naše salony zaplnily klientkami, které bojují s citlivostí pleti. Celkově se ženy snaží komplexní péčí oddálit stárnutí pokožky a velmi často nás vyhledávají klientky, které trápí aknózní pleť. Neslibujeme jim zázraky, ale již po prvním ošetření jsou patrné změny. Pokud je péče klientky k domácím prostředí opravdu pravidelná, výsledky se za pár týdnu prokazatelně dostaví.

Jaký produkt z portfolia značky Biologique Recherche považujete za naprostý must-have?

 

Nezbytný produkt BR v péči o pleť je nepochybně ikonický Lotion P50, jehož prvotní využití bylo ve zdravotnictví určeno k léčbě poškozené kůže, např. při popálení. Lotion P50 velmi jemně exfoliuje pleť na každodenní bázi, optimalizuje pH na pleti, hydratuje a čistí a pomáhá budovat novou zdravou pokožku. Jemná a šetrná exfoliace je důležitá, protože každý den odumírají kožní buňky, které se pak na povrchu hromadí a způsobují zašedlý odstín pleti a nerovný povrch.

Na co by klientky neměly zapomínat v péči o pleť?

Určitě by se nemělo zapomínat na péči o oční okolí. Tato oblast je nejtenčí z celého obličeje, je nejvíce namáhaná a jako první vykazuje známky stárnutí. Oční krémy doporučuji začít používat už po 20. roce života a vždy pouze na den. Na noc dáváme sérum, abychom předcházely otokům. Ideálně je také pleti i sobě dopřát 1x týdně masku a 1x za měsíc odborné kosmetické ošetření v salonu.

V čem spočívá jedinečnost kosmetické značky BR?

Jednoznačně v personalizovaném, tedy osobním přístupu ke klientům. Naše značka záměrně neprovozuje online prodej a veškeré produkty lze zakoupit pouze od proškolených kosmetických specialistek v autorizovaných kosmetických salonech. Věříme, že pleť každého z nás je unikátní jako otisk prstu, proto je potřeba mít individuální přístup ke každé klientce. Produkty navíc nejsou parfémovány, aby se předešlo alergickým reakcím a zbytečně se nezatěžovala citlivá pleť.

 

This slideshow requires JavaScript.

CategoriesNezařazené