C

Co předvedli mladí návrháři na pražském týdnu módy?

Mercedes-Benz Prague Fashion Week je čerstvě za námi a je tak na čase zhodnotit, co nám naservíroval z českého a slovenského módního designu. Tentokrát jsme se podívali na trojici talentovaných mladých mužských designérů. V čem jejich kolekce vynikly?

 

Virtuální realita podle Tobias Equipment

 

Mladý talentovaný návrhář Tobias Schubert vystupuje pod značkou Tobias Equipment a poslední dva pražské fashion weeky přebírá zcela jistě velkou dávku pozornosti. Z jeho prezentace modelů je patrné, že kostýmní tvorba mu rozhodně není cizí. Tobias je studentem ateliéru Módní tvorby na Pražské UMPRUM a jeho uměleckou vizi zpravidla inspirují virtuální světy. Návrhář si rád pohrává s grafickými prvky, které už se staly jeho signature motivem a projevily se i v kolekci pro nadcházející podzim a zimu.

This slideshow requires JavaScript.

 

Udržitelná vize Pavola Dendise

Slovenský návrhář Pavol Dendis naservíroval na jarním fashion weeku dávku elegance, moderních elementů a streetwearu, přičemž se držel naprosto základní černobílé palety, kterou „rozbil“ leopardím i hadím vzorem. Kolekce s názvem Core opět pokračuje v Dendisově udržitelné vizi a až 90% materiálů tvořil takzvaný dead-stock. Designér novou kolekcí ukazuje směr, kterým se chce aktuálně ubírat – sázet na materiály a střihy spíše než na dekorativní prvky. Věrný zůstává inspiraci pánskou módou a oversize střihům.

This slideshow requires JavaScript.

 

Unisex elegance Michaela Kováčika

Slovenský módní návrhář žijící v Praze zpravidla tvoří v duchu minialismu a ženskosti. Nejinak je tomu v kolekci pro letošní podzim a zimu, která staví na základních kouscích šatníku s jasným fashion upgradem. Kováčik se pustil do vlastní reinterpretace bílé košile, ale i černého saka či celých obleků, které se stále těší velké popularitě. Prvky jako oversize střihy i krátká délka minisukní nesou nostalgický osmdesátkový vibe, který v inovované podobě chceme nosit v roce 2023.

This slideshow requires JavaScript.

Autor: Lenka Komrsková, Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week, @photographer_regina_voronina

CategoriesNezařazené