B

Body language: Jak se starat o svou pokožku právě teď?

Péči o pleť na obličeji máme víceméně zajetou všichni a denně se oddáváme pečlivé čistící a vyživující rutině. Víte však, že stejnou pozornost byste měli věnovat i pokožce celého těla? Máme pro vás tři trendové tipy, jak zlepšit její kvalitu právě teď.

Enzymatická exfoliace

Pokročilá péče o pokožku celého těla se dostává do popředí nejen díky plavkové sezoně, ale i jako jeden z hlavních nových trendů v oblasti skincare. Pravidla jsou jednoduchá – všechno, co děláte pro svou pleť na obličeji, byste měli přesunout na celé tělo, jen samozřejmě s jinými, koncentrovanějšími produkty. Adekvátní čištění, o které se běžné sprchové gely nepostarají, a následná sofistikovaná enzymatická exfoliace zajistí maximální efekt pěsticí a hydratační péče v podobě krémů, sér a balzámů. A když přidáte ještě každodenní krátkou masáž suchým kartáčem, za pár dní se seznámíte s nejlepší možnou verzí vlastní kůže.

Potřeby mikrobiomu

Pokud na žádném z produktů vaší beauty rutiny nenajdete nápis probiotics, nikomu to neříkejte a okamžitě to napravte – trend péče o kožní mikrobiom je totiž jedním z nejsilnějších vůbec. Na povrchu naší kůže žije asi tisíc druhů bakterií a kvasinek. Jde o symbiotické organismy, které vytvářejí biologickou bariéru kůže se stabilním pH 5,5 umožňujícím pleti zachovávat si integritu. Tato přirozená membrána rozhoduje o tom, kterým látkám bude umožněn přístup do hlubších 5. vrstev pleti a které jsou pro ni nežádoucí. Problém nastává, když je křehká rovnováha mikrobiomu narušena a kůže zůstává bez ochrany. Příčinou může být UV záření, kouření, příliš agresivní kosmetika, časté mytí nebo třeba jen pobyt ve znečištěném ovzduší. Pokud nežijete na samotě u lesa, těmto faktorům se jen těžko vyhnete. Řešením každodenních zločinů spáchaných na přátelských bakteriích je kožní mikrobiom pravidelně přikrmovat dávkou probiotik, která na kožní bariéru působí jako živá voda.

Péče zevnitř

Pokud to myslíte s péčí o pleť opravdu vážně, dříve či později do své rutiny přidáte kromě krémů, sér a terapeutických kúr i specializované doplňky stravy. Řešení problémů zevnitř, tedy přímo u zdroje, je prostě efektivnější, než překonávání fyziologických bariér kůže zvenku. Většina preparátů přitom přistupuje ke stavu pleti holisticky, takže řeší i optimalizaci trávení, detoxikaci organismu nebo posílení imunity. Zapijte každý den před ranní kávou své beauty pills sklenkou kolagenového koktejlu a výsledky na sebe nenechají dlouho čekat.

 

Autor: Jitka Krulcová, Zdroj: Archiv, Unsplash

CategoriesNezařazené