3

3 flashback trendy z přelomu milénia, které nosit právě teď

Návrat trendů z přelomu milénia, kterému se v módním světě (hlavně hlasy generace Z) říka „Y2K“, vyděsil každého, kdo už přesáhl třicítku. Jakých tří trendů z nechvalně známé éry se ale nemusíme bát ani v roce 2023?

 

Návrat trendů z let devadesátých veřejnost zpravidla nadšeně vítala. Nostalgická móda se drží mezi fashion hity už několik let bez přestávky a vypadá to, že v našich šatnících (i srdcích) ještě nějaký ten pátek zůstane. Ani návrat osmdesátkových hitů nebyl tak skandální, jak by se dalo čekat – v aktuální době totiž nese pozměněnou vkusnější podobu. Módní hity z doby po překročení roku 2000 se však obecně považovaly za ne zcela vítané výstřelky, které se k šoku mnohých v poměrně silné míře vrátily. Ne každý dobový trend však znamená nebezpečně nízké bokové džíny. Kterou trojici 2000s hitů můžete vynést i teď?

 

Balerínky v novém

 

Letní boty s absolutně plochou podrážkou, které zpravidla končily odřené už po pár dnech, se vrací zpátky na výsluní. Málokdo by ještě před pár lety čekal návrat balerínek, ale stalo se tak – a v plné síle. Pokud se rozhodnete dát jim šanci, vsaďte na kvalitní materiály, jednoduché designy a alespoň centimetrovou výšku podpatku, aby se zamezilo nejhorší stránce ballet flats v podobě zničeného obvodu bot okolo paty.

 

Velurová uniforma

 

Velurové teplákové soupravy s upnutou mikinou na zip a kalhotami lehce do zvonu patřily mezi must-have dámské outfity raných nultých let. Jestli jste se jich zbavily s jasnou vizí jejich nenávratna, teď toho nejspíš trochu litujete, velurový styling po vzoru Paris Hilton nebo Jennifer Lopez je totiž opět trendy. Pokud preferujete spíše streetwearový styl a inspirujete se u dobového Paff Daddyho, i tento krok je naprosto v pořádku. Sedí více do roku 2023 a je univerzálnější a tedy i trvanlivější.

 

Metalická dominance

 

Pamatujete si na metalické kožené kozačky i úzké topy? I tento trend se vrátil mezi aktuální módní hity. Výhoda blyštivé mánie tkví v tom, že se ve velké míře shoduje s dalšími současnými trendy. Pokud vsadíte na dominantní kovové odlesky, nebojte se vyzkoušet jakýkoliv kousek oblečení a povoleny jsou i všechny barvy. Stýská se vám spíše po štrasových aplikacích? I odlesky kamenů patří mezi aktuální trendy, tak si zvolte třpyt podle svého gusta a směle do ulic.

 

Autor: Lenka Komrsková, Zdroj: graziadaily.co.uk, archiv

CategoriesNezařazené