M

Mermaidcore: Jak nosit hot trend letošního léta?

Sociální sítě zaplavuje nový fashion hit. Jedná se o módní trend inspirovaný mořskou pannou nazvaný jako Mermaidcore. Návrháři si tuto mýtickou bytost zamilovali, a to nejen díky tomu, že má do kin vstoupit nová hraná verze Malé mořské víly.

 

Mermaidcore nabírá na popularitě raketovou rychlostí. Jen na TikToku má tento hashtag už více než 15,3 miliard zobrazení. Očekává se, že v létě se tato internetová posedlost mořskými pannami rozjede naplno. Trend se dá navíc skvěle kombinovat s dalšími trendy, jako je Barbiecore, 80s disco styl nebo nekonečně populární Y2K, tedy nechvalně známá móda přelomu milénia.

 

Chcete dát lehce bizarnímu fashion hitu šanci? Namusíte si zrovna navléknout na nohy třpytivý ocas. Pro Mermaidcore jsou typické elementy, které nejspíš už ve svém šatníku najdete – různé mušle, oslnivé flitry, objemné volány, lesklý satén, hravá síťovina, třpytivé materiály jako takové a samozřejmě také klasika všech klasik v podobě perel.

 

 

Archetyp mořské panny

 

Estetika Mermaidcore je inspirována archetypálními mořskými pannami, jak je známe z televizních obrazovek. Kromě Ariel se uživatelé na sociálních sítích vyobrazují jako Aquamarine z H2O, Cher z devadesátkového snímku Mořská panna nebo princezna Lucia z anime filmu Mermaid Melody: Pichi Pichi Pitch. V květnu navíc do kin míří nová hraná verze Malé mořské panny s herečkou Halle Bailey v hlavní roli, od čehož se očekává opravdový mermaid boom.

 

Módní ředitelka z Bloomingdale Arielle Siboni před časem řekla, že prvky Mermaidcore byly poprvé výrazně spatřeny v kolekci Versace na jaro/léto 2021, v níž modelky vynesly  róby s motivy mořských hvězdic a mušlí. V současnosti je však tato estetika na obrovském vzestupu i u dalších módních návrhářů. Alaïa, Bottega Veneta, nebo třeba Balmain předvedli své vlastní pojetí hravého módního trendu v rámci fashion weeků pro letošní jaro a léto. Inspirujte se, jak se stát módní mořskou pannou, v naší galeii.

 

This slideshow requires JavaScript.

Autor: Anna Čmuchálková, Zdroj: Archiv

CategoriesNezařazené