T

Top 3 gourmet tipy v Praze, které vyzkoušet v létě

Poohlížíte se po nových oblíbených spotech a nebo chutích? Máme pro vás oboje. Do jakých podniků vyrazit v Praze ještě v létě?

 

Kafe & snídaně

 

Pražírna a kavárna The Miners, která dříve sídlila ve Vršovicích, se přestěhovala na Palmovku. Pražská kavárenská síť, jež má jednu pobočku dokonce i v Barceloně, zároveň otevírá svou první pekárnu. Obě nové pobočky se nachází na trendy lokalikách. The Miners Roastery se z Vršovic přestěhovala do moderního kancelářského centra Dock na Palmovce. The Miners Bakery se pak otevírá v novém bytovém domě Fragment v Karlíně, který je známý sochou Lilith Davida Černého.

The Miners Roastery na Palmovku přináší pražírnu a kavárnu s otevřeným konceptem. Její součástí je i showroom určený pro degustace kávy a workshopy, ale je ideálním setem i pro práci. The Miners Bakery pak nabídne snídaně i lehký oběd. Těšit se můžete i na menu s několika druhy bagelů.

 

 

Stylový oběd i večerní party

 

Danielas by Barock přinesl už před pár lety na pražskou společenskou a kulinární scénu osvěžující spojení energie New Yorku s elegancí Paříže. Moderní restaurace a lounge s barem, za níž stojí známý restauratér Tommy Sjöö a jeho dcera Jessica se svým snoubencem Andersonem Noëlem, vás každý den pohostí v designových interiérech, v nichž o víkendových večerech hraje live DJ. Stylovou zahrádku si zase můžete užít třeba na polední menu, které si zpravidla pohrává s fúzí.

Přes den je hot spot přímo v centru na Malém náměstí spolehlivou reprezentativní a neformální lokací pro obchodní oběd. Večer se Danielas by Barock proměňuje v trendy podnik ideální pro romantickou večeři nebo oslavu s přáteli – a při obojím si můžete dlouho do večera užívat skvělou kuchyni, víno i koktejly. Útulný prostor podniku je rozdělený na dvě části, takže kombinuje příjemné posezení v restauraci s elegantními bílými ubrusy s živější barovou zónou doplněnou pohodlnou lounge.

 

Týden s tacos

 

S koncem léta se pak v Manifestu můžete těšit na latinský týden kde se blíže seznámíte s bohatou kulturou prostřednictvím autentických jídel, nápojů a rytmických latinskoamerických songů. Kubánská salsa, karibská bachata a argentinské tango se spolehlivě postarají o roztančené večery. Do Manifesta přiletí dokonce i mexičtí Mariachis a celý týden si samozřejmě budete moct užívat tacos a nachos.

Alebrijes Cocina Mexicana si připravila řadu delikates. Tacos al pastor je nejen v Mexiku jedno z nejoblíbenějších jídel všech dob. Měkké tortilly s grilovaným marinovaným vepřovým masem s ananasem musíte vyzkoušet. Vegetariáni si pak mohou do Manifesta zajít na tacos a nachos vegetarianos, které jsou v nabídce také s exotickou příchutí kaktusu, cukety a cibule. Kromě bestsellerů připraví Alebrijes i několik dalších specialit a těšit se můžete samozřejmě také na drinky v čele s tequilou.

CategoriesNezařazené